Anders Fogh stifter Rasmussen Global

Den tidligere Nato-generalsekretær og statsminister Anders Fogh Rasmussen stifter sin egen konsulentvirksomhed, Rasmussen Global, skriver han på Facebook.

- Efter 13 år som statsminister i Danmark og som Natos generalsekretær, starter jeg nu Rasmussen Global op. Den nye virksomhed vil tilbyde råd om strategi til regeringer, globale organisationer og store koncerner, skriver Anders Fogh Rasmussen på sin Facebook-profil.

Samtidig planlægger Fogh Rasmussen at skrive en bog om nøgleudfordringer i det 21. århundrede.

- Mens jeg arbejder på min bog, vil jeg også holde foredrag og undervise i geopolitik og lederskab, skriver den nu tidligere generalsekretær i Nato.

- Jeg ser frem til fortsætte med at have fokus på temaer som international sikkerhed, transatlantiske forhold, EU og globalisering, skriver Anders Fogh Rasmussen.

Samtidig vil Fogh Rasmussen arbejde sammen med sin tidligere spindoktor Michael Ulveman. Denne har i dag kommunikationsbureauet Ulveman & Partners.

Anders Fogh Rasmussen havde tirsdag sin sidste officielle arbejdsdag som Natos generalsekretær. Posten overtages nu af den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg.

Den afgående danske generalsekretær, som tiltrådte i august 2009, er blevet forlænget to gange på posten, senest i vinter med to måneder, så han kunne stå i spidsen for det Nato-topmøde, som fandt sted i Wales i begyndelsen af september.

Topmødet blev historisk i den forstand, at alliancen dér kunne søsætte et markant forbedret beredskab og militære initiativer i blandt andet Østeuropa som følge af konflikten med Rusland.

Anders Fogh Rasmussen har selv peget på, at Nato er stærkere, end da han overtog roret for fem år siden, og styrkerne er mere kampberedte, og samarbejdet er udvidet "så langt væk som Australien, Japan og Sydkorea."

/ritzau/

 

Dagens Gossip