Anders Samuelsen erklærer sit parti regeringsparat

Skrevet af admin

|

13/07/2014

Dagens topnyheder

Hvis der efter næste valg viser sig et borgerligt flertal, kan den kommende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meget hurtigt komme til at skulle forholde sig til et krav om ministerposter til Liberal Alliance.

Indtil nu har partiformand Anders Samuelsen (LA) afvist enhver tanke om at gå i regering, men det har ændret sig, fastslår Samuelsen nu over for Politiken Søndag.

- Vi er regeringsparate og går efter maksimal indflydelse. Det kan godt ende med at betyde, at vi vil i regering, siger Anders Samuelsen, der erkender et decideret kursskifte.

- Dansk politik er i en meget turbulent periode, og der har vi en overbevisning om, at vi kan bidrage med noget. Der er brug for et parti, der står fast på, at Danmark har brug for mere personligt ansvar, lavere skat og en mindre offentlig sektor.

- Og jeg tror faktisk, at der er rigtig mange borgerlige, som egentlig godt kunne tænke sig at se os tage det næste skridt også. Jeg tror, et borgerligt Danmark i den grad har brug for, at der er et ægte borgerligt, liberalt parti i en regering, og at det ikke bare bliver en ny flok socialdemokrater plus/minus halvanden procent, siger han til Politiken.

Anders Samuelsen tilføjer, at han endnu ikke har lagt sig fast på, om hans parti på valgnatten vil gå efter ministerposter.

- Vi vil i regering, hvis det er det, der skal til for at sikre maksimal borgerlig indflydelse, fastslår han til Politiken.

Venstre går officielt til valg på at stå i spidsen for en kommende, borgerlig regering, men uden at sætte navn på eventuelle samarbejdspartnere. Derfor vil fungerende politisk ordfører Jacob Jensen (V) heller ikke sige hverken til eller fra over for Anders Samuelsen på ministerlisten.

- Det er hypotetisk. Vi har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Liberal Alliance i de senere år, og det regner jeg også med, at vi vil have efter valget. Men hvordan Folketinget bliver sammensat, overlader jeg trygt til vælgerne, siger Jacob Jensen til Politiken.

/ritzau/