Andersen og Anaheim skal i skæbnekamp efter nederlag

Den danske målmand Frederik Andersen tabte for første gang i de fire kampe, han har stået på mål for Anaheim Ducks i årets slutspil i NHL.

Danskeren diskede ellers op med 23 redninger på 25 forsøg i en kamp, hvor Anaheim Ducks tabte 1-3 til Nashville Predators.

Anaheim havde matchbold inden opgøret, da holdet førte 3-2 i indbyrdes opgør i serien, hvor man spiller bedst af syv kampe.

Men Nashville, der havde tabt tre kampe i træk mod Anaheim, fik fremtvunget en syvende kamp, der vil finde sted onsdag i Anaheim, Californien.

Nashville Predators' Mattias Ekholm og James Neal scorede hver en gang på danske Frederik Andersen i anden periode, som holdet fra musikbyen vandt 2-1.

I de døende sekunder af kampen afgjorde Shea Weber kampen med en scoring i åbent mål, efter at Anaheim havde hevet deres danske målmand ud og erstattet ham med en markspiller i et sidste forsøg på at vende kampen.

Anaheim har tabt kamp nummer syv ud af syv mulige i de seneste tre NHL-sæsoner. Det skete blandt andet sidste år, hvor holdet i konferencefinalens syvende kamp tabte til Chicago, der gik videre til Stanley Cup-finaleserien.

Chicago Blackhawks vandt senere finaleserien 4-2 i kampe mod Tampa Bay Lightning.

Danske Frederik Andersen var i de foregående tre kampe blandt NHL's udvalgte i kategorien "kampens tre stjerner", men danskeren var altså chanceløs natten til tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip