Andy Murray kæmper sig i 1/8-finalen

Andy Murray fortsætter sin jagt på succes i Wimbledon.

Lørdag spillede skotten sig i 1/8-finalen i grand slam-turneringen ved at besejre italienske Andreas Seppi 6-2, 6-2, 1-6, 6-1.

Det blev en kamp, hvor Murray spillede som nat og dag efter en god start, hvor han så gik ned i tredje sæt og kom tilbage og sikrede sig sejren.

Andreas Seppi, der ligger nummer 27 på verdensranglisten, var oppe imod verdenstreeren, der vandt Wimbledon i 2013, og som er seedet treer i dette års turnering.

Og det kunne ses i begyndelsen af kampen.

Andy Murray lagde ud med at bryde Andreas Seppi allerede i italienerens første serv. Det gentog sig til føringen 5-2, hvorfor skotten efterfølgende kunne serve første sæt hjem med 6-2 efter en halv times spil på Centre Court.

Murray havde næppe tænkt sig at skabe megen tvivl om resultatet eller bruge alt for meget unødigt krudt. I andet sæt lagde Murray da også igen ud med at bryde italieneren med det samme og bringe sig på 2-0.

Det blev 4-2, hvorefter Murray så havde mulighed for bryde Seppi igen. Det skete til 5-2. Herefter lå det til en sætsejr på 6-2, hvilket også skete, men Seppi bed godt fra sig med spil på højt niveau og var tæt på at bryde for første gang i kampen.

Andy Murray måtte derfor slide sig til at afgøre andet sæt, og i tredje sæt lykkedes det så for første gang Seppi at holde sin serv i begyndelsen af et sæt, og italieneren kom foran 1-0.

Det varslede nye tider i kampen, da resten af sættet blev en stor nedtur for Murray, der tabte 1-6 og fem partier i træk.

Nedturen skyldes en skulderskade, som Murray fik behandling for. I tredje sæt havde han derfor store problemer med at slå og serve igennem.

Skotten fightede sig dog tilbage og vendte igen kampen på hovedet, da han vandt seks partier i træk og dermed fjerde sæt med 6-1.

Andy Murray møder i 1/8-finalen Ivo Karlovic, der tidligere lørdag sendte den 13-seedede Jo-Wilfried Tsonga ud af turneringen. Den 36-årige kroat Karlovic vandt 7-6, 4-6, 7-6, 7-6.

Karlovic blev dermed den ældste mand i 39 år siden Niki Pilic i 1976, der når blandt de sidste 16 spillere i Wimbledon.

Den 23-seedede Karlovic er også den ældste spiller, der når blandt de 16 sidste spillere i en grand slam-turnering, siden den dengang 39-årige Jimmy Connors gjorde det samme i US Open i 1991.

/ritzau/

Dagens Gossip