Andy Murray kæmper sig i 1/8-finalen

Andy Murray fortsætter sin jagt på succes i Wimbledon.

Lørdag spillede skotten sig i 1/8-finalen i grand slam-turneringen ved at besejre italienske Andreas Seppi 6-2, 6-2, 1-6, 6-1.

Det blev en kamp, hvor Murray spillede som nat og dag efter en god start, hvor han så gik ned i tredje sæt og kom tilbage og sikrede sig sejren.

Andreas Seppi, der ligger nummer 27 på verdensranglisten, var oppe imod verdenstreeren, der vandt Wimbledon i 2013, og som er seedet treer i dette års turnering.

Og det kunne ses i begyndelsen af kampen.

Andy Murray lagde ud med at bryde Andreas Seppi allerede i italienerens første serv. Det gentog sig til føringen 5-2, hvorfor skotten efterfølgende kunne serve første sæt hjem med 6-2 efter en halv times spil på Centre Court.

Murray havde næppe tænkt sig at skabe megen tvivl om resultatet eller bruge alt for meget unødigt krudt. I andet sæt lagde Murray da også igen ud med at bryde italieneren med det samme og bringe sig på 2-0.

Det blev 4-2, hvorefter Murray så havde mulighed for bryde Seppi igen. Det skete til 5-2. Herefter lå det til en sætsejr på 6-2, hvilket også skete, men Seppi bed godt fra sig med spil på højt niveau og var tæt på at bryde for første gang i kampen.

Andy Murray måtte derfor slide sig til at afgøre andet sæt, og i tredje sæt lykkedes det så for første gang Seppi at holde sin serv i begyndelsen af et sæt, og italieneren kom foran 1-0.

Det varslede nye tider i kampen, da resten af sættet blev en stor nedtur for Murray, der tabte 1-6 og fem partier i træk.

Nedturen skyldes en skulderskade, som Murray fik behandling for. I tredje sæt havde han derfor store problemer med at slå og serve igennem.

Skotten fightede sig dog tilbage og vendte igen kampen på hovedet, da han vandt seks partier i træk og dermed fjerde sæt med 6-1.

Andy Murray møder i 1/8-finalen Ivo Karlovic, der tidligere lørdag sendte den 13-seedede Jo-Wilfried Tsonga ud af turneringen. Den 36-årige kroat Karlovic vandt 7-6, 4-6, 7-6, 7-6.

Karlovic blev dermed den ældste mand i 39 år siden Niki Pilic i 1976, der når blandt de sidste 16 spillere i Wimbledon.

Den 23-seedede Karlovic er også den ældste spiller, der når blandt de 16 sidste spillere i en grand slam-turnering, siden den dengang 39-årige Jimmy Connors gjorde det samme i US Open i 1991.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip