Angreb borgmester: Vallensbæk fyrer kommunaldirektør

Skrevet af Holger Madsen

|

29/11/2012

Dagens topnyheder

Onsdag den 28. november besluttede kommunalbestyrelsen at afskedige kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen.


Vallensbæk Kommune oplyser, at afskedigelsen sker på baggrund af kommunaldirektørens beskyldninger tidligere i år mod borgmester Henrik Rasmussen, der blev beskyldt for magtmisbrug.

Efterfølgende konkluderede en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening, at kommunaldirektørens beskyldninger var både udokumenterede og uberettigede.

Nu forventer kommunalbestyrelsen ikke, at der kommer nyt frem i sagen i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen, og derfor mener kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side.

- Det er en meget trist sag, og der er reelt kun tabere. Kommunalbestyrelsen har vurderet, at der ikke kom nye oplysninger frem i forbindelse med den partshøring, der er foretaget af kommunaldirektøren, siger 2. viceborgmester Søren Wiborg (A), der har ledet Økonomiudvalgets undersøgelse af kommunaldirektørens beskyldninger.

- Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag, fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side. Derfor er eneste løsning en afskedigelse med 4 måneders varsel”, lyder det fra Søren Wiborg.