Angreb på fransk magasin trækkes ind i græsk valgkamp

Terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo bliver nu draget ind i den igangværende valgkamp i Grækenland.

Premierminister Antonis Samaras bruger således angrebet som løftestang til at kritisere det venstreorienterede parti Syriza, der ifølge meningsmålinger står til at vinde valget.

- I dag (onsdag, red.) fandt en massakre sted i Paris, hvor mindst 12 døde. Og så har vi nogle folk, som opfordrer til endnu mere illegal indvandring ved at love statsborgerskab til alle, siger Samaras i en valgkampstale onsdag aften.

Samaras er leder af den konservative regering, der er blevet tvunget til at udskrive valg, efter at parlamentet tre gange har forkastet regeringens forslag til en ny præsident.

Syrizas føring i meningsmålingerne forud for valget 25. januar har skabt bekymring blandt flere regeringer i eurozonen.

En sejr til Syriza ventes nemlig at skabe uro på de finansielle markeder, da partiet har erklæret, at det vil genforhandle Grækenlands forpligtelser over for de store internationale långivere, der med milliardlån holder den græske stats økonomi i live.

Mange internationale iagttagere tror, at det de facto vil betyde, at Grækenland må forlade euro-samarbejdet.

Syriza har også talt varmt for en dramatisk liberalisering af Grækenlands immigrationspolitik.

- Syriza befinder sig på en anden planet, siger Samaras, der beskylder Syrizas partileder, Alexis Tsipras, for i stor skala at ville give personer, der er kommet ulovligt til landet, statsborgerskab og dermed adgang til sociale velfærdsydelser.

Syrizas forspring i meningsmålingerne er skrumpet en smule, siden valget blev udskrevet. Det kan muligvis skyldes, at tre ud af fire græske vælgere fortsat ønsker, at Grækenland skal være med i eurosamarbejdet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip