Angrebsreserve sender Real Madrid i semifinalen

23/04/2015

Mexicaneren Javier Hernández, der går under kælenavnet Chicharito, har ikke haft stor succes i Real Madrid, siden han indledte et lejeophold i klubben sidste sommer.

Ofte har Chicharito været reserve for Karim Benzema i angrebet, men onsdag aften viste den lille angriber sit værd og spillede sig ind i fansenes hjerter, da han afgjorde Champions League-lokalderbyet mod Atlético Madrid med få minutter tilbage.

Chicharito scorede nemlig kampens eneste mål, og med en 1-0-sejr er Real Madrid klar til semifinalerne i Champions League.

Det første opgør mellem de to klubber endte nemlig 0-0, og onsdag aften lignede det længe en gentagelse af det resultat, indtil Chicharito slog til.

Real Madrid pressede højt hver eneste gang, Atlético havde bolden, mens udeholdets defensiv var mere afventende end ofte set under træner Diego Simeone.

Tempoet var højt, til gengæld var det småt med chancerne i første halvleg. Den største tilfaldt Cristiano Ronaldo et minut før pausen.

Den ofte så træfsikre portugiser brændte dog sin frie afslutning efter et velspillet angreb. Lige som i holdenes møde tirsdag i sidste uge, var det Jan Oblak i Atlético-målet, der gjorde livet surt for Real Madrids offensive arsenal.

Chicharito havde også to muligheder i første halvleg, men heller ikke her var sigtekornet stillet ind på mål. Det skulle det dog blive senere.

Anden halvleg forløb på samme intense måde, men igen udeblev de helt store målchancer.

Nærkampe og små svinestreger var der til gengæld mange af. Derfor var det heller ikke uventet, at kampen sluttede med under 22 spillere på banen.

Efter 75 minutter blev Atletico Madrid-tyrkeren Arda Turan udvist, da han modtog sit andet gule kort efter, hvad der kunne ligne en stempling på Sergio Ramos.

Det gav Real Madrid tro på, at holdet kunne afgøre kampen i ordinær spilletid, og efter flere muligheder lykkedes det også.

Chicharito stod på det rigtige sted efter 87 minutter, da han i en position tæt under mål modtog en aflevering og dirigerede den videre ind bag Jan Oblak.

Atletico fik aldrig sat et modsvar ind, og derfor blev Real Madrid endnu engang den største af de to i Champions League-sammenhæng. Sidste år vandt Real Madrid finalen over Atletico Madrid.