Anholdt danskere er løsladt mod kaution i Grækenland

Efter 12 timer i en græsk retssal er de to danskere, der har været fængslet mistænkt for menneskesmugling, blevet løsladt mod kaution. Det fortæller deres advokat til Ritzau.

De to danskere blev natten til torsdag anholdt af græsk politi for menneskesmugling. Begge arbejder frivilligt for organisationen Team Humanity, der hjælper flygtningene på de græske kyster.

- Vi har fået et resultat. Begge er ude af fængslet, siger de to danskeres advokat Themistoklis Kefalas til Ritzau.

Der er tale om den 24-årige Mo Abassi og Salam Aldeen.

Mo Abassi kan frit rejse uden for Grækenland, men under en kaution på 5000 euro. Salam Aldeens kaution er på 10.000 euro og modsat Mo Abassi, må han ikke forlade Grækenland.

- Han skal samtidig møde op en gang om ugen på den lokale politistation, siger Themistoklis Kefalas.

Salam Aldeen fortæller til Ritzau, at oplevelsen har været chokerende.

- Jeg forstår ikke, hvorfor de pludseligt anholdt os. Bare 13 timer før havde vi reddet 51 mennesker sammen med kystvagten. Men pludseligt anholder de os, siger han og tilføjer:

- Og jeg må ikke forlade landet. Det er helt surrealistisk, for vi er jo ikke kriminelle. Vi prøver bare at hjælpe mennesker i nød, siger Salam Aldeen.

Han fortæller yderligere, at han, Mo Abassi og tre anholdte spaniere blev holdt i en meget lille celle under uhumske forhold.

Team Humanity arbejder på den græske ø Lesbos med at hjælpe de bådflygtninge, der krydser Middelhavet for at nå Europa.

- Vi står på stranden med fødderne i vandet og vinker bådene ind, når de ankommer, så de undgår at sejle ind i klipper og sten.

- Vi deler bananer, kiks og vand ud til de ankomne og svøber dem ind i varmetæpper. Sommetider giver vi dem strømper. Deres egne er drivvåde, har medlemmet Melinda Arifi tidligere fortalt om foreningens arbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip