Anholdt i knivsag i Sandholm skulle ud af Danmark

Den formodede gerningsmand til knivoverfaldet på en 56-årig politimand i Center Sandholm ved Birkerød bor ikke selv på asylcentret.

Det oplyser chefpolitiinspektør Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

- Vi ved endnu ikke, hvad den formodede gerningsmand foretog sig på asylcentret, siger Magnus Andresen.

Den formodede gerningsmand er en 25-årig statsløs palæstinenser. Han står til at blive udsendt af Danmark, efter at hans asylansøgning blev afvist for et halvt år siden, og han har siden da siddet i udrejsecentret.

Ifølge Magnus Andresen er det, hvad politiet ved om den anholdte indtil videre. Politiet har derfor endnu ikke et bud på baggrunden for overfaldet.

- Vi efterforsker sagen som et forsøg på manddrab mod en politiembedsmand. Det er en alvorlig sag, siger Magnus Andresen.

- Vi har ingen indikation på, at der er flere gerningsmænd, men vi har stadig en massiv politioperation i gang for at undersøge gerningsstedet og anholdelsesstedet, siger Magnus Andresen.

Overfaldet skete, da politibetjenten mødte på arbejde tidligt tirsdag morgen. Da så han, at der var tændt lys i et lokale, hvor der normalt ikke er lys på det tidspunkt.

- Da betjenten undersøgte hvorfor, blev han først overfaldet med et knivstik. Efterfølgende opstod der noget håndgemæng, og betjenten blev stukket yderligere to gange, oplyser chefpolitiinspektør Magnus Andresen.

Politiet meddeler, at betjenten er blevet stukket i halsen, i armen og i skulderen, men er udenfor livsfare. Han befinder sig nu på hospitalet, hvor han har haft besøg af blandt andre justitsminister Søren Pind (V).

/ritzau/

 

Dagens Gossip