Ankelskade koster engelsk landsholdsmålmand EM

Den skade, som den engelske landsholdsmålmand Jack Butland pådrog sig i lørdagens landskamp mod Tyskland, er så alvorlig, at den koster ham sommerens EM-slutrunde.

Butland blev båret ud sidst i første halvleg og fik efterfølgende konstateret et brud på anklen, og med kun to og en halv måned til EM-starten er det urealistisk at tro på en plads i den engelske trup, mener den uheldige Stoke-målmand.

- Jeg regner ikke med, at det er muligt, for jeg kommer ikke til at spille kampe fra nu, og indtil sæsonen slutter. Det er svært, for jeg har arbejdet frem mod EM-slutrunden denne sommer, siger Jack Butland til Stokes hjemmeside.

I stedet for at være en del af den engelske landsholdstrup og nærmeste konkurrent til førstemålmand Joe Hart kommer Butland til at bruge sommeren på genoptræning.

- Det var ikke den udfordring, jeg forventede eller ønskede til sommer, men jeg må forsøge at tage udfordringen op mentalt og fysisk, konstaterer Jack Butland.

Butlands uheld giver i øvrigt nye perspektiver for Stokes danske reservemålmand, Jakob Haugaard.

Haugaard har været førstereserve, siden erfarne Shay Given kom til skade i efteråret. Given er tilbage på træningsbanen, men engelske medier vurderer, at Haugaard foreløbig står først i køen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip