Ankersen driller sin bror: Sådan scorer man på straffe

For to uger siden brændte Esbjergs Peter Ankersen et sent straffespark, der kunne have sikret vestjyderne uafgjort på Brøndby Stadion.

Mandag aften havde Peter Ankersens tvillingebror, Jakob Ankersen, anderledes succes fra 11-meterpletten, da han tre minutter inde i overtiden scorede til slutresultatet 2-2 i Parken mod FC København.

- Nu brændte Peter i Brøndby, og så måtte jeg vise, hvordan man gør det, siger Jakob Ankersen.

- Jeg er ikke ramt af nerver i den situation. Jeg har en klar plan omkring mine straffespark, og den har jeg det godt med.

- Planen er en hemmelighed, som ingen får at vide, tilføjer højrekanten.

Jakob Ankersen bragte også vestjyderne foran med 1-0 efter godt fem minutters spil i en sprudlende Esbjerg-indledning. FCK nåede dog at bringe sig foran med 2-1 før pausen.

- Vi indledte rigtig godt og turde spille. Men så skete der det, der er sket i de seneste par kampe. Nemlig at vi overlod initiativet, og så var FCK også effektive, mener Jakob Ankersen.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen glæder sig over niveauet i den første halve time samt vestjydernes slutspurt i anden halvleg.

- Vi er glade for at få et point med. Det er ikke så nemt at få, når man er bagud inde i Parken. Men jeg synes også, at vi gjorde os fortjent til det.

- Vi arbejdede rigtig hårdt det sidste kvarter af anden halvleg for at fremtvinge nogle situationer. Flere gange var det lige ved og næsten, siger Niels Frederiksen.

- Selvfølgelig havde vi marginalerne på vores side, når vi fik udlignet dybt inde i overtiden, og ret skal være ret, FCK kunne også have lukket kampen.

- Vi var en lille smule heldige med at få et point med hjem set over hele kampen, mener Esbjerg-træneren.

Esbjerg indtager fortsat Superligaens femteplads, som giver adgang til Europa League-kvalifikationen til efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip