Ankersen og Salzburg sætter målrekord i Europa League

Peter Ankersen var med hos Salzburg, der allerede inden kampen havde vundet Europa Leagues gruppe D, men det var ikke til at se på lystavlen, at østrigerne kunne tillade sig at slappe lidt af i hjemmekampen mod rumænske Astra Giugiu.

5-1 vandt Salzburg.

Og måske var hjemmeholdets spillere klar over, at der trods det sikre avancement til 1/16-finalerne efter nytår var noget på spil: En rekord, som de i den grad gjorde krav på med torsdagens storsejr.

For med de fem scoringer nåede Salzburg op på 21 scoringer i alt i de seks gruppekampe, og det er rekord. Tidligere lød rekorden på 18 mål, hvilket tre hold har præsteret; Anderlecht, CSKA Moskva og Zenit St. Petersburg.

Ankersen var indblandet i det ene af de fem mål. Den tidligere Esbjerg-spiller nåede akkurat at assistere den dobbelte brasilianske målscorer Alan ved målet til 4-1, inden han blev skiftet ud og kunne holde fyraften.

Skotske Celtic følger Salzburg videre fra den gruppe.

I gruppe C var både Tottenham og Besiktas videre til 1/16-finalerne i Europa League, inden de torsdag aften løb på banen i Tyrkiet til den afsluttende gruppekamp, men de to hold kæmpede om førstepladsen i gruppe C.

Tyrkerne skulle vinde for at skubbe Tottenham, der ikke havde danske Christian Eriksen med i truppen, af pinden på gruppens dukseplads, og det klarede hjemmeholdet med en sejr på 1-0.

Matchvinder for Besiktas blev Cenk Tosun efter en lille time af en kamp, der blev forsinket i flere omgange.

Efter syv minutters spil gik lyset på stadion, og der gik godt et kvarter, inden kampen kunne genoptages. Kort før slutfløjt gik lyset igen, men til sidst blev opgøret dog spillet færdigt.

Fra gruppe A avancerede Borussia Mönchengladbach og Villarreal. Tyskerne besejrede FC Zürich 3-0, og spanske Villarreal sørgede med 2-0 ude over Apollon Limassol fra Cypern for at nappe den anden billet videre i turneringen.

ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip