Ankestyrelsen lægger sig fladt ned i sag om sygedagpenge

Ankestyrelsen har handlet ulovligt ved at frakende sygemeldte retten til sygedagpenge.

Det erkender styrelsen selv i en redegørelse om sagen til Folketinget, efter at DR’s Orientering på P1 har afdækket den ulovlige praksis.

Derfor kan en lang række borgere nu se frem til at få udbetalt de sygedagpenge, de hele tiden har haft ret til, skriver DR.

Den sidste måneds tid har Orientering på P1 gentagne gange spurgt, hvorfor og hvordan Ankestyrelsen kunne frakende en række borgere retten til de sygedagpenge, de hele har haft krav på, hvis alle lægelige oplysninger var blevet inddraget i deres sag.

Ankestyrelsen har ifølge Orientering på intet tidspunkt ønsket at besvare disse spørgsmål, men har gentagne gange fastholdt sin beslutning uden nærmere forklaring.

Nu medgiver Ankestyrelsen, at det er "fejlagtigt", når Ankestyrelsen indtil nu har "afvist at inddrage nye oplysninger" i de sygdomsramte borgeres sager. Det sker i en redegørelse til Folketinget og i et samtidigt svar til Orientering på P1.

- Ankestyrelsen lægger sig fladt ned, lyder det fra lektor i socialret på Aalborg Universitet, John Klausen, efter at have læst de nye udmeldinger.

- Det har ret vidtgående konsekvenser. Det har betydning for en stor gruppe mennesker. For nogle vil det betyde, at der er grundlag for, at der skal ske efterbetaling af sygedagpenge for den mellemliggende periode, siger han til Orientering på P1.

Når der er mange mennesker og mange penge på spil, skyldes det blandt andet, at Højesteret i september sidste år slog fast, at kommunerne som udgangspunkt ikke må træffe afgørelser om standsning af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Det har kommunerne ellers gjort gennem en årrække, og derfor er de for tiden ved at finde de sager frem, de er nødt til at genoptage i lyset af Højesterets dom.

Ankestyrelsen har trods gentagne henvendelser fortsat ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip