Anklage: 57-årig voldtog og mishandlede hustru og ekskæreste

Uskyldig. Sådan lyder påstanden fra en 57-årig mand til de grusomme anklager, som anklager Kirsten Flummer mandag formiddag læser op ved Retten i Svendborg.

Her er manden tiltalt for sadistisk, seksuel mishandling af sin hustru og for lignende kriminalitet begået tilbage i 2000 mod en ekskæreste.

Sagens anklageskrift er en lang opremsning af, hvordan manden angiveligt har frihedsberøvet de to kvinder og udsat dem for en række pinsler og ydmygende behandling.

Handlinger, som ifølge Statsadvokaten i Viborg blandt andet er en overtrædelse af straffelovens voldtægtsparagraf.

- Jeg kan oplyse, at min klient nægter sig skyldig, fortæller forsvarsadvokat Michael Sønderskov efter anklagerens oplæsning af anklageskriftet.

Senere mandag skal den 57-årige mand afgive forklaring i sagen, som blev anmeldt til politiet en nat i oktober sidste år.

Det var hustruen L, som ringede til politiet, efter at hun angiveligt var blevet udsat for mandens mishandling.

Hun ringede via en lånt telefon fra en tankstation i Ullerslev, hvor parret boede, fortæller Kirsten Flummer i sin forelæggelse af sagen.

Efter anmeldelsen blev kvinden afhentet af en ambulance, mens den 57-årige mand blev hentet af politiet, og efter anholdelsen gjorde kriminalbetjentene en række fund på parrets bopæl.

Blandt andet blev der fundet en strømpistol, som angiveligt blev brugt til mishandlingen. Der blev også fundet, reb, strips, håndjern, en pisk, værktøjsklemmer og andet udstyr, som efter anklagemyndighedens opfattelse er blevet brugt til overgrebene.

Ud over overgrebet mod hustruen er manden tiltalt for i 2000 at have udsat sin daværende kæreste for noget lignende på deres daværende bopæl i Odense.

Oplysningerne om det overgreb er kommet frem i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Kirsten Flummer oplyser i sin forelæggelse af sagen, at manden gennem en årrække har levet sammen med en tredje kvinde. Hun skal også vidne i sagen, ligesom hendes søn, som hun fik med den tiltalte.

Hvorvidt denne kvinde også er blevet mishandlet af manden, er ikke oplyst. Angiveligt vil de forhold være forældet. Men Kirsten Flummer fortæller, at sønnen under sagen har henvendt sig til politiet og fortalt, at der kunne være flere forhold i sagen end overgrebet mod hustruen.

Der ventes dom i sagen fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip