Anklage: Ansat bedrog kommune for 17 millioner kroner

I løbet af 17 år fra 1997 har en ansat i Københavns Kommune bedraget kommunekassen for omkring 17 millioner kroner.

Det fremgår af en redegørelse, som Intern Revision i Københavns Kommune har foretaget, og som DR Nyheder er i besiddelse af.

Medarbejderen blev bortvist i september, da man mistænkte ham for at have bedraget for 4,5 millioner kroner, men nu viser beløbet sig altså at være langt højere. Tre andre medarbejdere har været sendt midlertidigt hjem, mens politiet har efterforsket sagen.

Hvordan svindlen konkret er foregået er uklart. Kommunens interne revision arbejder med flere forskellige forklaringer. En af mulighederne er overførsler mellem interne kommunale konti i kommunen, hvorefter pengene er ført videre, skriver dr.dk.

Særligt momskonti har kommunens bevågenhed i forbindelse med undersøgelsen. En væsentlig del af bedrageriet er nemlig foretaget gennem disse konti, fremgår det af redegørelsen.

I Københavns Kommune ser man med stor alvor på sagen, skriver Kasper Schmidt, direktør i Københavns Kommunes Koncernservice i et skriftligt svar til DR Nyheder.

- Det er et alvorligt bedrageri, vi har været udsat for. Politiets undersøgelser er ikke endeligt afsluttet, men alt peger på, at en enkelt medarbejder i årevis har udnyttet sin centrale position og sin viden til at hive penge ud af forskellige konti i Koncernservice.

Foruden den bortviste medarbejder, der er sigtet for bedrageri, har kommunen givet to skriftlige advarsler samt en mundtlig advarsel til de midlertidigt hjemsendte medarbejdere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip