Anklage: BBC-stjerne havde sex med lig

Skrevet af admin

26/06/2014

Mest læste i dag

Den britiske tv-stjerne Jimmy Savile, der døde i 2011 i en alder af 84 år, misbrugte sårbare patienter på en række britiske sygehuse i flere årtier og havde blandt andet sex med lig, viser en ny granskning af sagen.

Savile, en af Storbritanniens største tv-personligheder i 1970'erne og 1980'erne, misbrugte piger, drenge, kvinder og mænd i alle aldre.

Hans yngste offer var fem år - det ældste 75.

Allerede sidste år konkluderede politiets efterforskere, at BBC-stjernen i en årrække udnyttede sin berømmelse til at misbruge hundredvis af piger og drenge.

I kølvandet på politiets efterforskning iværksatte sundhedsministeriet imidlertid sin egen undersøgelse for at kortlægge Saviles færden på 28 statslige sundhedsinstitutioner, som tv-værten gennem sit arbejde frit har kunnet færdes på.

Og det er altså resultaterne herfra, der nu er kommet for en dag.

I et tilfælde fra et hospital i Leeds skal Savile have taget en teenagepige på brysterne gennem hendes hospitalskjole, netop som hun lå på en båre efter en langvarig operation.

I andre tilfælde har vidner berettet, hvordan tv-stjernen selv har indrømmet at have haft sex med lig.

Savile skal sågar have pralet med at have lavet smykker af glasøjne, som han havde stjålet fra døde patienter.

Torsdag beklagede den britiske sundhedsminister på vegne af regeringen for, at myndighederne ikke har været i stand til at beskytte befolkningen mod en mand, der viste sig at være en "sygelig seksualforbryder".

- Vi svigtede dem på det groveste, og lige meget hvor længe det er siden, så lever mange fortsat i smerten, siger ministeren i en udtalelse.

Det var først efter Saviles død, at hans pædofile tilbøjeligheder blev belyst.

I forbindelse med sagen er det kommet frem, at flere af hans kolleger ved BBC havde kendskab til overgrebene, der i flere tilfælde fandt sted i tv-stationens egne lokaler.

/ritzau/AFP