Anklage: Bordelmutter styrede kvinder med voodoo

Ved hjælp af trolddom som voodoo og juju, som især bruges i Vestafrika, fik en nu 41-årig nigeriansk kvinde flere kvinder til at arbejde som prostituerede på gaden og fra hendes escortbureauer, mener politiet.

Men trolddommen har tilsyneladende ikke hjulpet hende selv, for efter mere end seks år på flugt fra det danske retssystem er hun blevet anholdt i Nigeria. Ved et retsmøde i Dommervagten i København krævede politiet hende torsdag fængslet, så hun kan udleveres til Danmark.

Ifølge sigtelsen var hun et del af et netværk, der tvang flere kvinder til at tage til Danmark for at arbejde som prostituerede. Kvinderne blev angiveligt narret, truet og endda frihedsberøvet for at få dem til at makke ret.

I København blev kvinderne installeret i en lejlighed på Maria Kirkeplads på Vesterbro. Det var herfra, at den 41-årige ud over mere håndgribelige trusler også brugte voodoo og juju for at få de handlede kvinder til at arbejde som prostituerede.

Især blandt nigerianske kvinder er det flere gange set, at kvinderne bliver holdt fast i prostitution, fordi de frygter, at voodootroldmænd i hjemlandet vil nedkalde forbandelser over dem, hvis de bryder "kontrakten" med deres bagmænd.

Politiet mener, at hun tjente mindst en halv million på kvindernes prostitution, men det var tilsyneladende ikke nok. Da en af kvinderne fik en erstatning på 75.000 kroner, fordi hun var blevet voldtaget, måtte hun aflevere pengene til den 41-årige.

Den grove udnyttelse af kvinderne stod angiveligt på i perioden fra 2007 til 24. november 2008, da den nu 41-årige blev anholdt under en politiaktion mod prostitutionsmiljøet.

Den 22. februar 2010 skulle retssagen mod hende begynde. I Københavns Byret sad retsformanden, domsmændene, anklageren, tolken og sekretæren klar til at tage hul på sagen mod hende.

Men hun dukkede ikke op. Allerede fem dage tidligere var hun nemlig stukket af fra den psykiatriske afdeling, hvor hun var anbragt, men beskeden om flugten nåede aldrig frem til retten.

Nu er kvinden så anholdt i Nigeria, og ved torsdagens retsmøde i Dommervagten besluttede dommeren, at hun skulle fængsles. Kendelsen betyder, at Danmark kan kræve hende udleveret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip