Anklage: Lagde grisehoved foran Jørn Eges klinik

Et grisehoved foran klinikdøren og en død rotte i postkassen.

Det var ifølge anklagemyndigheden blot et par af de måder, som en 41-årig mand truede den kontroversielle og nu afdøde plastikkirurg Jørn Ege på. Fredag står han i Københavns Byret tiltalt for de voldsomme trusler mod lægen.

Jørn Ege blev blandt andet kendt for at foretage penisforlængelser og brystforstørrelser, og han blev ofte omtalt som "penislægen".

Men flere patienter klagede over, at operationerne gik galt, og i oktober sidste år fradømte Østre Landsret ham retten til at foretage fedtsugninger, fordi han havde udvist "alvorlig og gentagen kriti­sabel faglig virksomhed".

Den 41-åriges søster havde også været under Jørn Eges kniv med svære smerter til følge. Det fremgår i hvert fald af en sms, som den nu tiltalte angiveligt sendte til lægen via en fælles bekendt.

- Nu sidder min søster igen med kraftige smerter i sine bryster og truer med selvmord og så på vores livs rejse til Filippinerne, skrev han blandt andet ifølge anklageskriftet i sms'en fra december 2012.

I samme sms skriver han desuden: "Har du stadig kontakt til den nar til Ege, så fortæl ham, at han bliver slagtet, når jeg kommer hjem fra Filippinerne".

Den pågældende sms var den sidste han sendte - den første blev ifølge anklageskriftet sendt et halvt år tidligere, ligesom han angiveligt i september 2012, skrev et meget truende brev, hvor han på søsterens vegne krævede 30.000 kroner i erstatning, "hvilket er temmelig billigt sluppet".

Hvis lægen ikke ville betale "så bliver der i den grad gjort alvor af mine trusler med hensyn til at knuse dine fingre, så du aldrig mere kommer til at udføre det, der minder om en operation igen".

Men ifølge anklagemyndigheden nøjedes den 41-årige ikke med at komme med trusler i brev og sms'er.

16. oktober 2012 blev en død rotte og et stykke papir med teksten: "Betal dit svin" lagt i Jørn Eges postkasse, og dagen efter blev et grisehoved med en kniv gennem øjet lagt foran hans klinik. Vedlagt var et postkort med teksten: "Stop Jørn Ege".

Jørn Ege selv kommer ikke til at opleve, hvad sagen om truslerne ender med. Han døde 20. maj af kræft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip