Anklage: Politibetjent tvang prostitueret til sex

En jysk politibetjent anklages for at have misbrugt sin magt som betjent til at få sex med en prostitueret.

Statsadvokaten i Viborg har rejst tiltale mod en politibetjent fra Østjyllands Politi for at have udnyttet en prostitueret kvinde seksuelt.

Det oplyser Den Uafhængige Anklagemyndighed (DUP) mandag.

DUP afsluttede i vinteren 2015 efterforskningen i sagen, hvor manden også er anklaget for at have misbrugt sin stilling til at skaffe ikke-relevant kontakt med kvinder, som han havde truffet under sit arbejde som politimand.

Ifølge anklageskriftet, som tv2.dk har fået indsigt i, er den østjyske betjent tiltalt for "at have misbrugt sin stilling til at tiltvinge sig eller forsøge at tiltvinge sig samleje og andet seksuelt forhold end samleje med [kvinden] den 19. december 2013.

Kvinden arbejdede som prostitueret på en thaimassage-klinik.

Manden er desuden anklaget for at have chattet med den prostituerede, hvor han også sendte billeder af seksuel karakter til kvinden.

Han er endvidere tiltalt for at have sendt stødende billeder til tre andre kvinder, han har mødt under sit arbejde som betjent, skriver tv2.dk.

Endelig er han anklaget for at have videregivet fortrolige oplysninger i en ransagning, samt for at lavet uberettigede søgninger i politiets systemer.

Det bliver Retten i Aarhus, som skal afgøre, om han er skyldig.

Det er ikke første gang, at en betjent anklages for at have misbrugt sin magt til at få seksuelle ydelser.

I november 2014 afsagde Vestre Landsret dom mod en 55-årig betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi, der blev kendt skyldig i fire gange at have udnyttet sin stilling til at skaffe sig samleje med en prostitueret.

Denne betjent blev straffet med ubetinget fængsel i 15 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip