Anklage: Psykiater bag bedrageri for millioner af skattekroner

Torsdag morgen skal en psykiater fra København i retten, hvor han er tiltalt for at have misbrugt sin lægegerning groft.

Dagens.dk har fået indsigt i anklageskriftet, hvor tiltalen lyder på overtrædelse af ‘loven om autorisation af sundhedspersonale og om sundhedsfaglig virksomhed’. Der er hele 57 anklagepunkter i sagen.

Ifølge tiltalen skulle han have bedraget Region Hovedstaden over en årrække for over to millioner kroner.

Udover bedrageri i millionklassen er psykiateren tiltalt for at have haft et sexuelt forhold til en patient, og for at udskrive livsfarlig medicin til patienter uden lægefaglig begrundelse.

Falske konsultationer
Psykiateren er desuden anklaget for at have udskrevet bunkevis af stærkt afhængighedskabende medicin til patienten han havde et seksuelt forhold til.

Millionbedrageriet foregik ifølge tiltalen ved at opgive falske konsultationer til Region Hovedstaden. 

I et forhold alene er han anklaget for at have opgivet 192 konsultationer med en patient, hvor det rigtige antal er 30 konsultationer.

Samme fremgangsmåde er han tiltalt for at have gjort i 51 andre tilfælde over en 14-årig periode, hvilket ifølge tiltalen uberettiget skulle have indbragt ham 2.210.726,79 kroner.

Sagen kører som en tilståelsessag, og psykiateren risikerer udover en stor erstatning at miste retten til at arbejde som psykiater i en periode.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip