Anklage: Tidligere medlem af EU-parlamentet brugte dansk bankkonto til at bedrage skatteydere for millioner

Et tidligere britisk medlem af EU-parlamentet sidder på anklagebænken i England, hvor han er tiltalt for at have bedraget europæiske skatteydere for flere millioner af kroner. 

Blandt de mange anklagepunkter er der et, hvor den 79-årige Ashley Mote skulle have oprettet en konto i Danmark, så han uberettiget kunne trække lidt over 2.5 millioner kroner ud til sig selv. 

Ifølge anklageren lavede UKIP-medlemmet en række fakturaer til organisationer, som han påstod, skulle have arbejdet for ham i forbindelse med sit arbejde i Europa-Parlamentet. 

Læs også: Hjertelæge tiltales for fusk med forskningsmidler

Men organisationerne lavede ikke noget arbejde for Ashley Mote. I stedet stak han pengene i sin egen lomme. 

- De mange organisationer eksisterede kun på papireret, så han kunne lave sit svindelnummer og uberettiget modtage penge fra Europa-Parlamentet, siger anklageren Jonathan Davies, ifølge Hampshire Chronicle.

Ashley Mote oprettede en bankkonto i Danmark, hvortil der blev overført 2.6 millioner kroner, der angiveligt var betaling til et estisk firma med navnet Information Centrum Owned State, der skulle have hjulpet ham med arbejdet i Parlamentet.  

Kuriøst nok var firmaet angiveligt engageret i anti-EU arbejde - i tråd med Aden EU-kritiske linje Ashley Motes UKIP parti står for. 

Læs også: Advokat og revisor anholdt i stor svindelsag

De mange penge den 79-årige angiveligt bedrog skatteydere i EU for mellem 2004 og 2009, blev ifølge anklageren brugt på salærer til advokater i hjemlandet, der skulle forsvare ham mod flere sagsanlæg for socialt bedrageri. 

- De mange penge blev brugt til at betale for regninger i forbindelse med retssager, hvor Alan Mote var tiltalt for socialt bedrageri samt en række civile søgsmål, siger anklageren Jonathan Davies, ifølge Hampshire Chronicle. 

79-årige Alan Mote blev smidt ud af UKIP, da ledelsen blev bekendt med de mange anklager om socialt bedrageri, så han sad i Europa-Parlamentet som løsgænger frem til 2009. 

Han nægter sig skyldig i anklagerne. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip