Anklage: Tidligere toppolitiker i USA misbrugte drenge

Den tidligere republikanske leder af Repræsentanternes Hus Dennis Hastert misbrugte angiveligt mindst fire drenge, da han arbejdede som brydetræner på et gymnasium i den amerikanske stat Illinois for årtier siden.

Det udtaler føderale anklagere ifølge blandt andre medierne CNN og New York Times.

74-årige Hastert bliver ikke sigtet for seksuelt misbrug på grund af forældelsesfristen. Den gør, at man ikke kan retsforfølges, hvis der er gået et vist antal år, efter at forbrydelsen blev begået.

Afsløringen kommer kort før dommen i en sag, hvor Hastert er anklaget for at have løjet om pengetransaktioner for at skjule, hvad pengene skulle gå til.

Ifølge New York Times skulle pengene angiveligt være gået til at betale en mand for at tie om, at Hastert havde misbrugt ham seksuelt.

Det drejer sig om 3,5 million dollar. Hastert har tilstået delen med pengetransaktionen.

Manden, som blev bestukket, var iblandt mindst fire studerende, som Hastert altså angiveligt misbrugte, mens han var træner i 1960'erne, 70'erne og begyndelsen af 80'erne. En af dem var 14 år på tidspunktet for overgrebene.

Først nu bliver detaljerne om omfanget af det seksuelle misbrug offentliggjort i et retsdokument, som New York Times er i besiddelse af.

De "kendte gerninger", som anklagerne ifølge avisen kalder dem, bestod i "forsætligt at berøre lyske og genitalier på mindreårige eller oralsex med en mindreårig".

Dommen i sagen om pengetransaktionerne står til at blive afsagt 27. april.

Det er ikke lykkedes CNN at få en kommentar fra Hasterts advokat.

Men inden de seneste detaljer om overgrebene kom frem, undskyldte Hastert tidligere på ugen for en ikke nærmere specificeret forseelse.

- Hr Hastert undskylder dybt for sin forseelse, som fandt sted for årtier siden, og den skade han påførte andre, lød det i en skriftlig udtalelse fra hans advokat ifølge CNN.

Ifølge advokaten er hans fysiske og psykiske tilstand forværret under retssagen, delvist som konsekvens af den offentlige ydmygelse "af hidtil uset størrelse".

Hastert var leder af Repræsentanternes Hus mellem 1999 og 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip