Anklager: 52 er alvorligt såret efter Nice-angreb

202 er såret efter angrebet i Nice, heraf 52 alvorligt, oplyser anklageren i Paris på et pressemøde fredag.

Foreløbig er 84 døde. Af dem er ti børn og teenagere, siger anklageren, François Molins.

På pressemødet bekræfter han gerningsmandens identitet. Det drejer sig om den 31-årige fransk-tuneser Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Politiet har taget hans fingeraftryk og kan bekræfte, at det var ham, der kørte en 19 ton tung lastbil ind i menneskemængden i Nice.

Lastbilen var lejet 11. juli. og skulle have været afleveret tilbage til udlejningsfirmaet onsdag, oplyser François Molins.

I stedet beholdt gerningsmanden den store lastbil og brugte den til at dræbe mindst 84 mennesker, der var samlet på promenaden i Nice torsdag aften for at se det traditionelle fyrværkeri på Frankrigs nationaldag.

I lastbilens førerkabine fandt politiet flere automatvåben, en granat, en mobiltelefon og diverse dokumenter, som politiet nu undersøger.

Molins tilføjer, at politiet også er ved at undersøge, om gerningsmanden var en del af en gruppe eller organisation med mulige terrorforbindelser.

- Ingen har endnu taget skylden for angrebet, siger anklager og tilføjer, at det minder om angreb, man tidligere har set islamistiske grupper poste videoer af på internettet.

Gerningsmanden var kendt af politiet for mindre alvorlige former for kriminalitet.

Han var gift og havde børn. Hans ekskone er nu ved at blive afhørt af politiet, oplyser François Molins.

/ritzau/

 

Dagens Gossip