Anklager: 52 er alvorligt såret efter Nice-angreb

202 er såret efter angrebet i Nice, heraf 52 alvorligt.

25 mennesker holdes i kunstigt koma.

Foreløbig er 84 døde. Af dem er ti børn og teenagere.

Anklageren i Paris, François Molins, opregnede de dystre tal efter angrebet i Nice, da han på et pressemøde fredag klokken 17 orienterede om efterforskningen af de blodige begivenheder aftenen inden.

Han siger, at arbejdet med at identificere de omkomne tager tid, fordi myndighederne vil sikre sig, at resultatet er korrekt.

- Men vi vil gøre alt for, at processen går så hurtigt som muligt med tanke på den vanskelige ventetid for de pårørende, siger Molins.

På pressemødet bekræfter han gerningsmandens identitet. Det drejer sig om den 31-årige fransk-tuneser Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Politiet har taget hans fingeraftryk og kan bekræfte, at det var Lahouaiej-Bouhlel, der kørte en 19 ton tung lastbil ind i menneskemængden i Nice.

Lastbilen var lejet 11. juli. og skulle have været afleveret tilbage til udlejningsfirmaet onsdag, oplyser François Molins.

I stedet beholdt gerningsmanden den store lastbil og brugte den til at dræbe mindst 84 mennesker, der var samlet på promenaden i Nice torsdag aften for at se det traditionelle fyrværkeri på Frankrigs nationaldag.

I lastbilens førerkabine fandt politiet flere automatvåben, en granat, en mobiltelefon og diverse dokumenter, som politiet nu undersøger.

Molins tilføjer, at politiet også er ved at undersøge, om gerningsmanden var en del af en gruppe eller organisation med mulige terrorforbindelser.

- Ingen har endnu taget skylden for angrebet, siger anklageren og tilføjer, at det minder om angreb, som islamistiske grupper poster videoer af på internettet.

- Det er helt i overensstemmelse med de konstante opfordringer til at dræbe, siger Molins.

/ritzau/

 

Dagens Gossip