Anklager: Advokatdrab var planlagt

Drabet på advokat Anders Lindholt var planlagt allerede dagen før, siger anklager Martin Stassen i Retten på Frederiksberg.

Anklageren bygger blandt andet sin påstand på et brev, som den 67-årige drabssigtede morfar efterlod i fogedretten i København, efter at han havde skudt og dræbt advokaten og såret sit barnebarns far.

- Derfor har jeg taget denne beslutning om at befri (morens navn, red.) og (barnebarnets navn, red.) fra (svigersønnens navn, red.), for han har kørt os ned. Og Anders Lindholt vil ingen savne.

- Jeg vil understrege, at det er min beslutning alene, læste anklager Martin Stassen op i retten fra brevet.

Det var oprindeligt morfarens intention også at tage sit eget liv. Men han havde ikke taget patroner nok med.

Brevet var efterladt i retten i en ubrudt konvolut, hvor der stod "Til politiet". Morfaren var mødt op i retten i stedet for sin datter, der ifølge ham var til lægen.

Sagen handlede om et forældrepars strid om et treårigt barn, der havde stået på i omkring et år.

I løbet af det år havde morfaren, ifølge sagens dommer, havde opbygget et intenst had til både hende og advokat Anders Lindholt.

En gang var det nær ført til slagsmål mellem morfaren og advokaten, fremgik det af dommerens forklaring til politiet, som blev læst op i retten.

Derfor videregav hun sagen til en kollega, som var i gang med sin tredje arbejdsdag i Københavns Byret, da morfaren gik grassat.

Dagen inden retsmødet havde morfaren savet sin riffel over, så han kunne have den med i sin taske. Det samt morfarens afskedsbrev gør, at anklager Martin Stassen kalder drabet planlagt.

Advokat Anders Lindholt blev dræbt på stedet, mens sagens andet offer, som er far til det treårige barn, blev ramt af flere skud.

Han blev alvorligt såret, men er ifølge politiet uden for livsfare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip