Anklager: Advokatdrab var planlagt

Drabet på advokat Anders Lindholt var planlagt allerede dagen før, siger anklager Martin Stassen i Retten på Frederiksberg.

Anklageren bygger blandt andet sin påstand på et brev, som den 67-årige drabssigtede morfar efterlod i fogedretten i København, efter at han havde skudt og dræbt advokaten og såret sit barnebarns far.

- Derfor har jeg taget denne beslutning om at befri (morens navn, red.) og (barnebarnets navn, red.) fra (svigersønnens navn, red.), for han har kørt os ned. Og Anders Lindholt vil ingen savne.

- Jeg vil understrege, at det er min beslutning alene, læste anklager Martin Stassen op i retten fra brevet.

Det var ifølge brevet morfarens intention også at tage sit eget liv. Men han havde ikke taget patroner nok med, hvilket man ifølge anklageren kan høre ham beklage sig over på en lydoptagelse fra en diktafon.

Brevet var efterladt i retten i en ubrudt konvolut, hvor der stod "Til politiet". Morfaren var mødt op i retten i stedet for sin datter, der ifølge ham var til lægen.

Sagen, som skulle behandles i fogedretten, handler om et forældrepars strid om samvær med et treårigt barn. Sagen har stået på i omkring et år.

I løbet af det år har morfaren, ifølge den dommer, som i begyndelsen behandlede sagen, opbygget et intenst had til både hende og advokat Anders Lindholt, fremgår det af dommerens forklaring til politiet.

En gang var morfaren og advokaten nær kommet i håndgemæng i forbindelse med et retsmøde, har dommeren fortalt politiet.

Derfor videregav hun sagen til en kollega, som var i gang med sin tredje arbejdsdag i Københavns Byret, da morfaren gik grassat.

Dagen inden retsmødet havde morfaren savet sin riffel over, så han kunne have den med i sin taske. Det samt morfarens afskedsbrev gør, at anklager Martin Stassen kalder drabet planlagt.

- Han har tilvirket våbnet og er gået i seng for at sove og er så stået op næste dag og er blevet kørt til retten. Det vidner om et vist forsæt, siger Martin Stassen.

Advokat Anders Lindholt blev dræbt på stedet, mens sagens andet offer, som er far til det treårige barn, blev ramt af flere skud.

Han blev alvorligt såret, men er ifølge politiet uden for livsfare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip