Anklager afviser advokats påstand i Hedegaard-sag

Advokaturchef i advokaturen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Dorit Borgaard, stiller sig helt uforstående over for udtalelser fra den tyrkiske forsvarsadvokat i Hedegaard-sagen.

- Jeg afviser udtalelserne fra den tyrkiske advokat, siger Dorit Borgaard til TV2.

Dermed går hun i rette med advokaten til den 27-årige BH, der er sigtet og efterlyst for drabsforsøget på Lars Hedegaard for halvandet år siden.

Advokaten har til den dansk-tyrkiske avis Haber udtalt, at hans klient blev løsladt, fordi de danske myndighederne ikke havde styr på sagerne og fejlagtigt bad BH udleveret for drab.

Men det er ikke sandt, oplyser advokaturchefen.

- Det står i samtlige begæringer om udleveringer, som vi har sendt til de tyrkiske myndigheder, at han er sigtet for drabsforsøg.

- Vi har sendt kopier af sagsakterne, da han blev varetægtsfængslet in absentia (uden at han selv var til stede, red.), og her fremgår det tydeligt, at han er sigtet for drabsforsøg, siger Dorit Borgaard til TV2.

Den sigtedes danske advokat, Thorkild Høyer, siger ifølge Politiken, at han kender ordlyden af den danske begæring til Tyrkiet om udlevering af hans klient.

- Den opfylder danske krav til en sådan begæring. Men kravene for udlevering EU-lande imellem er meget summariske, og det glæder mig da, hvis Tyrkiet sætter de anholdtes retssikkerhed i de her sager højere, fortæller han til avisen.

Justitsministeriet understreger i en kommentar, at sagen er blevet håndteret, som den skal fra dansk side:

- Der kommer snart dagligt ubekræftede oplysninger om, hvad der har ført til løsladelsen af den mistænke i Lars Hedegaard-sagen. De tyrkiske myndigheder er tidligere blevet bedt om en redegørelse for sagens forløb. Indtil videre har den tyrkiske regering kun oplyst, at BH er blevet løsladt af en domstol, men ikke hvornår og hvorfor.

- Det er Justitsministeriets opfattelse, at sagen er blevet håndteret korrekt fra dansk side, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip