Anklager bekræfter ung fransk bøddel på IS-video

En - muligvis to - unge franskmænd var blandt bødlerne i en video fra Islamisk Stat (IS), hvor man angiveligt ser henrettelser af flere syriske soldater og en amerikansk nødhjælpsarbejder.

Det franske indenrigsministerium mener sig sikre på, at den 22-årige franskmand Maxime Hauchard fra en landsby i Normandiet er en af jihadisterne på videoen.

Senere mandag meddelte de franske myndigheder, at man mener at kunne identificere endnu en fransk statsborger på videoen. Vedkommendes identitet oplyses ikke.

Maxime Hauchard skal være "rejst til Syrien i august 2013 efter et ophold i Mauretanien i 2012", siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve.

Anklagemyndigheden i Paris beretter, at "detaljerede beviser bekræfter en franskmands medvirken ved halshugningen af syriske fanger, som ses på en video fra Islamisk Stat søndag."

I august blev der åbnet en straffesag mod Hauchard for tilknytning til en terrororganisation.

I videoen, der blev offentliggjort søndag, ser man en ung skægget mand i militært camouflagetøj sammen med andre jihadister, og han skal være den 22-årige fra Normandiet.

Maxime Hauchard blev interviewet af den franske tv-station BFM i juli, da han talte over Skype fra den syriske by Raqqa, som er en IS-højborg i landet.

Dengang fortalte han, at han var rejst til Syrien via Paris og Istanbul. Han fortalte, at rejsen "var ikke dyr", og han havde ikke taget nogen forholdsregler og forsøgt at skjule sin rejse.

Hauchard konverterede til islam for fem år siden, og han bestemte sig for at tilslutte sig jihad efter at have set videoer på nettet.

- Det personlige mål for alle her er shahid (at blive martyr, red.). Det en den største belønning, sagde Maxime Hauchard til tv-stationen.

I søndagens video hævdes blandt andre den amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig henrettet, og USA har bekræftet dette.

Kassig konverterede i Mellemøsten til islam og skiftede navn til Abdul-Rahman Kassig.

Tidligere mandag kom det frem i en britisk avis, at en far i Storbritannien mener at genkende sin søn, en lægestuderende, blandt de jihadister, som halshugger syriske soldater i videooptagelsen.

Ahmed Muthana siger til Daily Mail, at hans 20-årige søn Nasser Muthana er med blandt de 16 jihadister på videoen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip