Anklager: To bør udvises efter fængselsvold mod Store A

Syv mænd er tiltalt for vold efter i Vestre Fængsel at have angrebet den toneangivende skikkelse i Nørrebros bandemiljø, Abderozzak Benerabe, der går under navnet Store A.

Anklager Anders Trøck-Nielsen kræver de syv tiltalte fængslet i mellem fire og 15 måneder, mens to af dem ønskes udvist fra Danmark.

Han lægger især vægt på, at de to mænd tidligere er dømt for blandt andet medvirken til drab og vold.

Michael Juul Eriksen er forsvarer for SK, som anklageren kræver udvist. Advokaten afviser fuldstændig, at SK skal udvises.

- Han har et klokkeklart tilhørsforhold til Danmark. Hans familie bor her, og han er opvokset her, siger Michael Juul Eriksen i retten.

Den forurettede modtog adskillige spark af de syv mænd, der alle nægter sig skyldige. Store A slap fra alvorlige skader, og det er vurderingen af disse, som anklager Anders Trøck-Nielsen og de tiltaltes advokater kappes om.

- Med karakteren af angrebene kunne det have gået meget, meget værre, når sparkene og slagene falder så tilfældigt. Men det er ikke de tiltaltes fortjeneste, at forurettede ikke kom mere til skade, end han gjorde, siger Anders Trøck-Nielsen.

Den køber forsvareren for en af de tiltalte, Jane Ranum, dog ikke.

- Det er korrekt, at forurettede blev indlagt. Ikke til behandling, men observation. Ingen af hans skader krævede, at han skulle syes, siger hun i sin afsluttende procedure.

Flere medier har tidligere skrevet, at de syv tiltalte er tilknyttet indvandrerbanden Loyal to Familia (LTF), mens Store A har været en ledende figur i bandemiljøet på Blågårds Plads i København.

Retten har måttet afvise at lukke samtlige tilhørere ind, så omkring 20-30 sortklædte fyre med "LTF" skrevet på tøjet har samlet sig uden for retten.

Store A skulle have vidnet for morgenstunden, men han dukkede aldrig op. Det samme gjorde sig gældende i august sidste år, da sagen blev udsat.

Ifølge politiet er han bortrejst til Marokko.

Det er myndighederne selv, der har rejst voldssagen. Det var oprindeligt planen, at dommen skulle falde torsdag, men det sker først fredag 20. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip