Anklager: Costa Concordia-kaptajn kunne have reddet alle

Den eneste grund til, at 32 mennesker døde i Costa Concordia-forliset for tre år siden, var at kaptajn Francesco Schettino ikke gjorde sin pligt og beordrede skibet evakueret omgående.

Det mener anklagerne i sagen om det italienske krydstogtskibs forlis for tre år siden.

Anklagerne holder fast i kravet om 26 års fængsel til Schettino, der har fået tilnavnet "Kaptajn Kujon", og kritiserer forsvarsadvokaterne for at forsøge at lægge skylden på andre besætningsmedlemmer.

- De andre var hans underordnede. Schettino var lederen af nødmanøvren, siger anklager Alessandro Leopizzi i retssalen i den italienske by Grosetto tirsdag, hvor de sidste procedurer blev fremlagt, inden der falder dom.

Forsvarerne mener derimod, at kaptajnen skal frikendes for anklager om uagtsomt manddrab. De siger, at Schettino reddede mange liv ved katastrofen for tre år siden.

Costa Concordia gik på grund om aftenen den 13. januar 2012, da kaptajn Schettino sejlede væk fra den planlagte rute og kom for tæt på øen Giglio. Her stødte det store skib på klipperne og kæntrede delvist.

32 af de 4229 mennesker om bord omkom ved ulykken.

Forsvaret hævder, at kaptajnen forhindrede en langt mere alvorlig ulykke.

Den 54-årige kaptajn er blandt andet tiltalt for uagtsomt manddrab og for at have forladt skibet, mens hundredvis af passagerer fortsat ventede på at blive evakueret.

- Hvis domstolen skal give en straf, mener vi, at det skal være den minimale straf, sagde forsvarerne mandag.

Der ventes dom i sagen onsdag eller torsdag.

Schettino selv har sagt til det italienske nyhedsbureau Ansa, at han først vil kommentere sagen, efter dommen er afsagt.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip