Anklager: Det var en veldrejet hashorganisation

Der var et klart mønster, og de tiltalte havde faste funktioner i denne store hashorganisation.

Ordene kommer fra anklager Anders Trøck-Nielsen torsdag i Københavns Byret, hvor fire personer er tiltalt for organiseret hashsmugling til og fra Danmark på op imod 5,4 ton hash - eller hvad der svarer til godt 111 millioner kroner.

Politiet har døbt sagen Operation Moneymaker og kaldt den en af de største sager om hashsmugling i Danmark.

Det drejer sig om tre mænd, to med marokkansk nationalitet, en med dansk, mens den fjerde person er en 66-årig kinesisk kvinde.

De fire tiltalte nægter sig skyldige.

Angiveligt var den 66-årige kineser, Y, penge-kurér, Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Y kørte frem og tilbage fra Holland med 111 millioner kroner for hashen, der skulle leveres fra Holland.

Hun blev anholdt af politiet, da hun i bil var på vej mod færgen til Tyskland fra Rødby - angiveligt skulle hun til Holland. I bilen havde hun syv millioner kroner i kontanter.

Københavns Politis såkaldte Task Force Pusher Street stod bag efterforskningen, der ledte til anholdelsen af de fire personer i maj sidste år.

- Task Force Pusher Street har blandt andet benyttet sig af adskillige telefonaflytninger og hemmelige ransagninger, uden at de tiltalte var klar over det, fortæller anklager Anders Trøck-Nielsen.

Ifølge anklagemyndigheden er bagmanden tiltalte B, der i forbindelse med sagen er blevet udleveret af de hollandske myndigheder til retsforfølgelse i Danmark.

Ifølge Anders Trøck-Nielsen har politiet blandt andet benyttet sig af telefonaflytninger og hemmelige ransagninger.

Strafferammen for den grove narkobestemmelse er op til 10 års fængsel, og Anders Trøck-Nielsen har tidligere oplyst til Ritzau, at såfremt de fire bliver kendt skyldige, forventer han, at de bliver idømt fængsel i "den høje ende".

Der er berammet yderligere 19 retsdage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip