Anklager: Det var en veldrejet hashorganisation

Der var et klart mønster, og de tiltalte havde faste funktioner i denne store hashorganisation.

Ordene kommer fra anklager Anders Trøck-Nielsen torsdag i Københavns Byret, hvor fire personer er tiltalt for organiseret hashsmugling til og fra Danmark på op imod 5,4 ton hash - eller hvad der svarer til godt 111 millioner kroner.

Politiet har døbt sagen Operation Moneymaker og kaldt den en af de største sager om hashsmugling i Danmark.

Det drejer sig om tre mænd, to med marokkansk nationalitet, en med dansk, mens den fjerde person er en 66-årig kinesisk kvinde.

De fire tiltalte nægter sig skyldige.

Angiveligt var den 66-årige kineser, Y, penge-kurér, Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Y kørte frem og tilbage fra Holland med 111 millioner kroner for hashen, der skulle leveres fra Holland.

Hun blev anholdt af politiet, da hun i bil var på vej mod færgen til Tyskland fra Rødby - angiveligt skulle hun til Holland. I bilen havde hun syv millioner kroner i kontanter.

Københavns Politis såkaldte Task Force Pusher Street stod bag efterforskningen, der ledte til anholdelsen af de fire personer i maj sidste år.

- Task Force Pusher Street har blandt andet benyttet sig af adskillige telefonaflytninger og hemmelige ransagninger, uden at de tiltalte var klar over det, fortæller anklager Anders Trøck-Nielsen.

Ifølge anklagemyndigheden er bagmanden tiltalte B, der i forbindelse med sagen er blevet udleveret af de hollandske myndigheder til retsforfølgelse i Danmark.

Ifølge Anders Trøck-Nielsen har politiet blandt andet benyttet sig af telefonaflytninger og hemmelige ransagninger.

Strafferammen for den grove narkobestemmelse er op til 10 års fængsel, og Anders Trøck-Nielsen har tidligere oplyst til Ritzau, at såfremt de fire bliver kendt skyldige, forventer han, at de bliver idømt fængsel i "den høje ende".

Der er berammet yderligere 19 retsdage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip