Anklager: Drab ved handelsgymnasium skal koste 12,5 år

Der er mange skærpende, men ingen formildende omstændigheder ved drabet på 18-årige Taher Ben Tarek Saadaoui.

Sådan siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen ved Retten på Frederiksberg, hvor en 20-årige er blevet kendt skyldig i manddrab.

- Det er et drab, som er fuldstændig meningsløst, fuldstændig uforståeligt, siger senioranklageren, der kræver 12 og et halvt års fængsel.

- Vi taler om en skoleelev, som blev opsøgt i kantinen i skolen, og så blev han dræbt, blot fordi (navnet på den 20-årige, red.) følte, at hans ære var blevet krænket, siger senioranklageren.

Straffen for drab er normalt 12 års fængsel. Ifølge anklageren er der tale om et æresrelateret drab, hvilket ses som en skærpende omstændighed.

En mandag i september sidste år opsøgte den 20-årige Taher Ben Tarek Saadaoui på handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg.

Der havde været rygter om, at Taher Ben Tarek Saadaoui havde lagt an på den 20-åriges kæreste, og den 20-årige ville have en undskyldning.

De to begyndte at diskutere, og da Taher Ben Tarek Saadaoui skulle have kaldt kæresten en "so", har den 20-årige forklaret, at han mistede kontrollen.

Han trak en kniv og stak Taher Ben Tarek Saadaoui med et enkelt knivstik, der gik gennem leveren og legemspulsåren.

Forsvarer Jane Ranum mener dog ikke, at det er tale om et æresdrab.

- Æresdrab handler om familiens ære. Det her en jalousisag, siger forsvareren, der også nægter anklagerens påstand om, at det bør være en skærpende omstændighed, at drabet var planlagt.

- Det her udvikler sig spontant efter et skænderi, hvor (navnet på den 20-årige, red.) bliver ophidset, siger hun.

Ifølge forsvareren bør den 20-årige ikke dømmes til en længere straf end normalstraffen.

Retten på Frederiksberg afsiger dom klokken 13.30 fredag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip