Anklager efter hashdom: Dommene er som ønsket

I danmarkshistoriens største hashsagskompleks på Christiania er 16 mænd mandag blevet kendt skyldige og idømt fængselsstraffe på op mod fem år af Københavns Byret.

Dagens afgørelse glæder specialanklager Laura Birch, der luner sig over, at samtlige 16 tiltalte blev dømt.

- Jeg er en glad anklager i dag. Jeg ved ikke, om man skal være glad for at sende folk i fængsel, men det er nu engang en del af mit job, siger Laura Birch.

Mængden af hashprodukter nåede ifølge anklageskriftet op på 479 kilo.

Den længste straf lyder på fem års fængsel, mens den korteste er på et år og tre måneder. Samlet fik de 16 mænd 47 år og tre måneders fængsel.

- Når man tager del i organiseret hashhandel og står i boderne, skal man straffes, så jeg er tilfreds med rettens afgørelse, siger specialanklageren.

Anklagemyndigheden krævede to af mændene udvist, men det kom anklageren ikke i land med. Den ene slipper for udvisning, mens den anden blev idømt en straf på to års betinget udvisning.

Otte af de dømte ankede på stedet, mens otte har taget 14 dages betænkningstid.

Ud over fængselsstraffene har de 16 mænd fået konfiskeret store pengebeløb.

Resten af ugen afsiges der hver dag dom i de resterende fire sager. Yderligere 50 personer venter dermed på at få afgjort i løbet af ugen, hvorvidt de skal i fængsel eller ej.

Den første sag blev afgjort allerede 13. februar. Her blev alle de tiltalte - syv mænd og tre kvinder - idømt fængselsstraffe for det, som retten vurderede, var organiseret hashsalg.

Tilsammen blev de 10 personer idømt fængsel i 23 og et halvt år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip