Anklager er tilfreds med straffene i den store hackersag

Den svenske superhacker Gottfrid Swartholm Warg og en 21-årig dansker er blevet idømt henholdsvis tre og et halvt år og seks måneders fængsel i Danmarks største hackersag.

Selvom det er en mildere straf end den, som senioranklager Maria Cingari lagde op til, er hun tilfreds.

- Umiddelbart er jeg tilfreds med dommen til Warg. Nu vil vi overveje, hvorvidt vi skal anke dommen til (JKT, red.), siger hun og tilføjer:

- Det er klart, at han skulle have en mindre straf end Warg. Men når nu Warg anker sin dom, vil vi overveje, om vi skal kontraanke (JKT's, red.) dom, siger hun.

Ved dommen afsagt af Retten i Frederiksberg er svenskeren desuden blevet udvist. Maria Cingari lagde op til, at svenskeren skulle idømmes mindst fem års fængsel.

Men det mente dommerne og nævningene alligevel var for hård en straf.

Sagen drejer sig om omfattende hacking i et stort dataanlæg hos it-virksomheden CSC.

Torsdag kendte retten den 30-årige Warg skyldig i selve hackerangrebet mod it-virksomheden, mens den unge dansker blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

Danskeren har tilbragt alt for mange måneder som varetægtsfængslet i forhold til den udmålte straf og blev derfor løsladt allerede torsdag.

Derimod besluttede dommer Kari Sørensen at fastholde varetægtsfængslingen af Warg, da han besluttede at anke sin dom til Østre Landsret. JKT modtog derimod sin dom.

- Dommen isoleret set er ikke så skæv, som jeg havde frygtet. Men min klient er uskyldig, og derfor er der ingen tvivl om, at dommen skulle ankes, siger svenskerens forsvarer Luise Høj og fortsætter:

- Jeg noterede mig også, at et par af nævningene stemte for at frifinde min klient. Alene det er en årsag til at få prøvet sagen en gang til, siger hun.

Retssagen blev indledt 2. september. Warg blev anholdt i august 2012 i Cambodja, mens JKT blev anholdt i juni 2013 i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip