Anklager får grønt lys til at appellere Pistorius-dom

Skrevet af admin

|

10/12/2014

Dagens topnyheder

En domstol i Sydafrika har givet anklagemyndigheden tilladelse til at appellere dommen mod atletikstjernen Oscar Pistorius, som er dømt for uagtsomt manddrab på sin kæreste. Anklagemyndigheden ønsker at se Pistorius dømt for drab.

- Jeg kan ikke sige, at det er usandsynligt, at appelsagen vil lykkes ved Højesteret, sagde dommer Thokozile Masipa, da tilladelsen blev givet onsdag.

Anklagemyndigheden kan dog kun appellere skyldspørgsmålet, men ikke fængselsstraffens længde.

Anklagemyndigheden er ikke tilfreds med rettens afgørelse i sagen, hvor den 28-årige benamputerede atletikstjerne i oktober blev idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Pistorius har tilstået forbrydelsen, men han har hele tiden hævdet, at han troede, det var en indbrudstyv, han skød gennem døren til sit badeværelse natten til 14. februar sidste år.

Anklagemyndigheden har forsøgt at overbevise dommeren om, at Pistorius er skyldig i overlagt drab. Anklageren mener, at dommer Thokozile Masipa fejlfortolkede loven, da hun afgjorde, at Pistorius ikke skød Reeva Steenkamp med overlæg.

Pistorius' forsvarsadvokater havde modsat sig en appelsag.

Dommen på fem års fængsel til Pistorius betyder, at han formentlig kun kommer til at være indespærret i Pretorias fængsel i 10 måneder.

Statsanklageren havde ønsket både at anke dommen og straffen.

I forbindelse med de sidste retsmøder argumenterede anklagemyndigheden for, at den tidligere folkehelt burde 10 år i fængsel.

Det vakte stor opsigt, da dommer Thokozile Masipa i september afgjorde, at Pistorius ikke er skyldig i overlagt drab. Dommeren mente, at de fire skud mod det lille toilet, hvor mulighederne for at undgå skuddene var små, var uagtsomt manddrab.

Strafferammen var på forhånd op til 15 års fængsel for løberen, der blev kendt, da han deltog ved OL med benproteser.

/ritzau/Reuters