Anklager: Fængselsstraf til læger i sag om dna-fusk

Mindst 10 til 12 måneders fængsel.

Sådan skal straffen være til den 39-årige læge FM, som er tiltalt for nogle krumspring for at undgå at blive ikendt faderskabet til et barn. Anklagemyndigheden mener, at manden med to kollegers hjælp fiflede med en dna-prøve, der indgik i faderskabssagen. Han er derfor blevet tiltalt for forsøg på bedrageri.

- Det er en opsigtvækkende sag. Den handler om fup og bedrag fra ende til anden, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen mandag i Retten i Lyngby.

- Det er på tide, at sagen får en ende. FM har trukket en kvinde og et barn rundt i manegen alt for længe i et årelangt skuespil, og han har trukket to lægekolleger med i faldet, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han kalder også sagen for "skødesløst misforstået kammerateri".

De to lægekolleger kræves dømt for medvirken til forsøg på bedrageri. De bør ifølge anklageren frakendes deres lægeautorisation i henholdsvis et og to år og desuden straffes med kortere fængselsstraffe, der eventuelt kan gøres betinget af samfundstjeneste.

De er tiltalt for at have hjulpet FM med en urigtig lægeerklæring og en dna-prøve, hvor dna fra en anden person endte i prøveglasset.

De tre læger har nægtet sig skyldige, og de vil frifindes.

Den hovedtiltalte FM var i gang med speciallægeuddannelsen i plastikkirurgi, da han, mens han og hans kæreste havde en pause i forholdet, var i seng med en anden kvinde, der blev gravid. Barnet - en pige - blev født i oktober 2010.

Ifølge anklageren har han forsøgt at snyde barnets mor for børnebidrag på over 700.000 kroner ved hjælp af urigtige dna-prøver og lægeerklæring, der har medvirket til at forhale behandlingen af faderskabssagen i byretten og landsretten.

FM blev i foråret 2013 ikendt faderskabet, og Retten på Frederiksberg meldte sagen til politiet.

Retten i Lyngby afsiger dom i sagen på fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip