Anklager: Fifa-undersøgelse er kompleks og omfattende

Der blev beslaglagt omfattende data og bevismateriale hos det internationale fodboldforbund, Fifa, da schweizisk politi i sidste måned anholdt adskillige Fifa-medlemmer i Zürich.

Det oplyser den schweiziske statsanklager Michael Lauber onsdag, og han fortæller desuden, at sagen mod Fifa er både kompleks og omfattende.

I alt skal der undersøges ni terabyte med data og dokumenter, som blandt andet skulle indeholde oplysninger om eventuel bestikkelse i forbindelse med tildeling af VM-værtskaberne i Rusland og Qatar i 2018 og 2022.

- Vores efterforskning er kompleks og ret omfattende. For at give et eksempel har vi beslaglagt ni terabyte med data, siger Lauber ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Schweiziske banker har rapporteret om mistænkelig aktivitet på en række bankkontoer i forbindelse med efterforskningen af korruptionsanklagerne mod Fifa.

- Indtil videre har vores efterforskere skaffet beviser i forhold til 104 bankrelationer. Og vær opmærksom på, at enhver bankrelation repræsenterer adskillige bankkonti, lyder det fra anklageren.

Der er i alt 53 tilfælde af mulig hvidvaskning af penge i de mange pengeoverførsler via diverse banker, oplyser Lauber. Og undersøgelsen er ikke færdig.

Det var første gang, Lauber har sagt noget til offentligheden, siden Fifa-medlemmerne blev anholdt i sidste måned.

- Fodboldverdenen må være tålmodig. Dette vil tage længere tid end de berømte 90 minutter, siger Lauber.

Fifa-præsident Sepp Blatter meddelte tidligere i juni, at han trækker sig. Blatter og Fifas generalsekretær Jerome Valcke skal formentlig forklare sig i forbindelse med efterforskningen. Det ville Lauber i hvert fald ikke afvise.

/ritzau/

 

Dagens Gossip