Anklager: Flere kan have hjulpet til ved terrorangreb

Skrevet af admin

28/02/2015

Dagens topnyheder

Den 18-årige mand, der er sigtet for medvirken til drab og til drabsforsøg i forbindelse med angrebene i København for to uger siden, blev lørdag fængslet med henvisning til risikoen for, at han kan påvirke den videre efterforskning.

Det skyldes, at der stadig kan være flere anholdelser på vej i sagen, forklarer specialanklager Stig Fleischer efter grundlovsforhøret i Københavns Dommervagt.

- Det kan ikke udelukkes, at der er nogle medgerningsmænd på fri fod. Men jeg kan ikke uddybe det mere på nuværende tidspunkt, siger specialanklageren.

Politiet ønsker ikke at fortælle, hvorfor anholdelsen af den 18-årige, der menes at have skaffet en skudsikker vest og mindst én kniv til den formodede gerningsmand, først skete fredag - næsten to uger efter attentaterne.

- Det sker nu på baggrund af noget godt og ihærdigt politiarbejde, siger Stig Fleischer.

Den 18-åriges forsvarsadvokat, Michael Steffensen, kan lørdag middag ikke svare på, hvordan hans klient forholder sig til de 26 dages varetægtsfængsling, som dommeren landede på:

- Det er således, at min klient nægter sig skyldig. Jeg vil formentlig på mandag drøfte med min klient, om fængslingen skal kæres, siger advokaten.

Han fortæller, at den 18-årige er meget mærket af situationen.

- Det har påvirket ham stærkt. Det er en barsk sag, og man kunne se på ham under grundlovsforhøret, at han er påvirket af det, siger Michael Steffensen.

Med fængslingen af den 18-årige er i alt tre personer nu bag tremmer i sagen.

Fælles for de tre er, at de sigtes for medvirken til to drab og til drabsforsøg på fem politifolk i forbindelse med angrebene, der fandt sted 14. og 15. februar på henholdsvis Østerbro og i det indre København.

/ritzau/