Anklager går efter dødsstraf til mistænkt kirkemorder

04/09/2015 05:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Dylann Roof skal straffes med døden for at have slået ni sorte personer ihjel i en kirke i den amerikanske by Charleston i juni.

Det mener statsanklageren i delstaten South Carolina i sagen, hvor 21-årige Roof er anklaget for at stå bag skudmassakren i kirken, der er kendt som historisk vigtig for sorte troende.

- Dette var den ultimative forbrydelse, og anklageren i staten opfordrer til den ultimative straf, siger statsanklager Scarlett Wilson på et pressemøde.

Mange af de pårørende til ofrene har ellers talt om, at de er villige til at tilgive Roof for drabene. Det anerkender Scarlett Wilson, men siger samtidig, at tilgivelse ikke betyder, at man slipper for straf.

- Tilgivelse betyder ikke nødvendigvis, at man kan undgå konsekvenser, ej heller alvorlige konsekvenser, lyder det fra Scarlett Wilson.

Andy Savage, der er advokat for nogle af Charleston-ofrenes familier samt tre overlevende, siger, at selvom hans klienter ikke er fortalere for dødsstraf, "anerkender de samtidig, at statens behov er anderledes".

Ifølge Scarlett Wilson er nogle af de pårørende imod dødsstraf af religiøse årsager. Nogle føler, at dødsstraf sammenlignet med lang tid bag tremmer er en mild straf, mens andre mener, at dødsstraf er det rigtige.

Beslutningen om at gå efter dødsstraf kan blive afgørende for, hvordan Dylann Roof forholder sig til skyldsspørgsmålet, som han endnu ikke har ønsket at tage stilling til.

Roof beskyldes for at have dræbt ni mennesker 17. juni efter at have gået ind i kirken og siddet stille og roligt med gruppen et stykke tid, inden han åbnede ild.

/ritzau/Reuters