Anklager: Hashkurér tjener 25 øre pr. gram

Ordsproget om de mange bække små, der sammen gør en stor å, er nok noget, man bør holde sig for øje, hvis man gør sig i kriminelle hashleverancer.

I hvert fald hvis senioranklager Henrik Bergqvists udsagn torsdag i Københavns Byret skal tages for gode varer. I så fald tjener en hashkurér nemlig i omegnen af 25 øre for hvert gram hash, han håndterer.

Tallene er kommet frem i forbindelse med anklagemyndighedens procedure mod syv mænd, der i det såkaldte Operation Nordlys-sagskompleks er tiltalt for at stå bag leverance af hash til Christiania på knap to ton.

I sagen kræver anklagemyndigheden, at retten hos flere af de tiltalte konfiskerer den fortjeneste, som de har haft på den angivelige kriminalitet.

Anklagemyndighedens regnestykke baseres på, at 960 kilo af hashen endte med at blive solgt. Det betyder, at sagens små fisk har tjent i omegnen af 240.000 kroner hver.

To af de lidt større fisk har ifølge anklagemyndighedens beregninger gjort en noget bedre forretning, hvor de har tjent i omegnen af tre kroner pr. gram.

Anklagemyndigheden kræver halvanden million kroner konfiskeret hos dem, da de angiveligt har håndteret omkring et halvt ton hash.

Den største konfiskationspåstand er rettet mod den formodede bagmand. Anklagemyndigheden anslår, at han har tjent omkring fem kroner pr. gram, og man mener, at han har tjent på 960 kilo hash. Det løber op i 4,8 millioner kroner.

I Pusherstreet på Christiania koster hash i omegnen 50-150 kroner pr. gram afhængig af kvaliteten. Ifølge Ritzaus oplysninger ender halvdelen af det beløb i pusherens egen lomme.

Anklagemyndigheden kræver mellem fire og syv et halvt års fængsel til de tiltalte i den såkaldte leverandørsag, som indgår i Operation Nordlys-komplekset. Der ventes dom i begyndelsen af det nye år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip