Anklager i Field's-sag: De skal alle dømmes som grupper

Skrevet af admin

09/02/2016

Mest læste i dag

Der er ingen tvivl om, at alle de tiltalte vidste, hvad der kunne ske og accepterede det, da der 18. marts 2015 blev skudt to personer i storcentret Field's på Amager. Derfor skal alle ni tiltalte dømmes for drabsforsøg.

Det fortæller anklager Tomas Hugger tirsdag under sin procedure i den såkaldte Field's-sag i Københavns Byret.

- De bevægede sig som grupper og handlede som grupper, og derfor skal de også dømmes som grupper. De accepterede alle, hvad der kunne ske, siger han.

- Alle skal dømmes, da dette er sket efter fælles forståelse. De havde skudsikre veste på, medbragte knive og skydevåbnene vandrede fra hånd til hånd ude i centret. Man er ansvarlig for andres handlinger, hvis man ved der er skydevåben til stede.

Grupperingen på fem personer var delt op i to. Under skudepisoden, som fandt sted i parkeringskælderen, har det ene medlem erkendt at have afgivet to skud, som ramte to fra den anden gruppe.

Tre personer befandt sig på anden sal oppe i storcentret, mens skuddene faldt nede i parkeringskælderen. Dette mener anklageren ikke er en formildende omstændighed.

- Det er helt oplagt, at de alle vidste, hvad der kunne ske, og de var ikke blege for at bruge våben og dødstrusler.

Inde i Field's fløj der dødstrusler gennem luften mellem de to grupper og der blev truet med knive og skydevåben.

- Alle medbragte stikvåben, de tog kun derud for at konfrontere gruppen voldeligt, havde jagtet den anden gruppe, så de havde gemt sig i flere dage, og de havde hævnmotiv, siger anklageren.

Tomas Hugger mener, at grupperingerne opstod ved, at to personer blev uvenner, og de andre så valgte side i konflikten.

Det førte til en skudepisode ugen før, hvor et familiemedlem til flere personer i den ene gruppering blev alvorligt såret.

Gruppen på fire personer havde i dagene op til episoden i Field's gemt sig på et hostel, da de efter eget udsagn havde fået at vide, at de var i fare.

Der blev også afgivet fem skud fra gruppen på fire, men ingen blev ramt. Det store spørgsmål er, hvem der skød først. Der findes ingen videoovervågning af selve skudepisoden.

Forsvarerne i sagen procederer senere tirsdag.

/ritzau/