Anklager: Kædevold bør koste 10 måneders fængsel

Juleaften sidste år endte tragisk for et ungt kærestepar, der på vej hjem fra julemiddagen blev gennembanket af en gruppe unge på Vesterbro i København.

Tre unge på 16, 17 og 19 år er kendt skyldige i grov vold i den forbindelse, og står det til anklager Pia Simon, skal de tre unge alle idømmes omkring 10 måneders fængsel.

Desuden skal den yngste gerningsmand straffes med en betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år, mener hun.

- Der er tale om vold af særligt rå og farlig karakter, siger Pia Simon i Københavns Byret, hvor hun mandag har fremlagt sine krav til, hvilke straffe de unge skal idømmes.

Dommen falder senere mandag eftermiddag.

Hvis den 16-årige - som har marokkansk statsborgerskab - får en betinget udvisning, vil det betyde, at han risikerer at blive udvist af Danmark, hvis han begår ny kriminalitet inden for to år efter dommen.

Ofrene for overfaldet - Nanna Skovmand og kæresten Mads Schøllhammer - har forklaret, at de var på vej hjem fra julemiddagen, da de blev overfaldet nær deres hjem på Vesterbro lidt efter midnat 25. december 2014.

Først var det Mads Schøllhammer, der blev overdænget med spark og slag med en tyk kædelås, men siden gik gerningsmændene videre til Nanna Skovmand, som blev slået adskillige gange i baghovedet.

I retten har anklageren medbragt den kædelås, som blev brugt under overfaldet.

- Jeg tror, alle kan forestille sig, hvordan det føles at blive slået med en kædelås. Det er et forfærdeligt våben efter min opfattelse, siger Pia Simon.

- De forurettede havde efter min opfattelse ikke skyggen af en chance. De var i undertal, og gerningsmændene var bevæbnede med våben, siger hun.

Men de unges forsvarere er enige om, at 10 måneders fængsel vil være for hård en straf.

- Det er en formildende omstændighed, at min klient er 17 år. Han har desuden et fast fuldtidsarbejde og en stabil tilværelse, og det bør man tage hensyn til, siger forsvarer Carsten Frentz i retten.

- Efter min opfattelse kan han maksimalt idømmes betinget fængsel i fire måneder. Det strafniveau, som anklageren kræver, er alt for højt, siger Carsten Frentz.

Også advokat Peter Trudsø, der forsvarer den 16-årige, og advokat Erbil Kaya, der forsvarer den 19-årige, peger på, at det bør være en formildende omstændighed, at deres klienter har "gode personlige forhold".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip