Anklager: Karins luftrør blev spærret af grønt fugeskum

Grønt fugeskum spærrede den 45-årige Karin Barfods luftrør indefra, og det var årsagen til, at hun blev kvalt i oktober sidste år.

Det siger anklager Signe Eggsaard torsdag, hvor Retten i Roskilde har indledt sagen mod den 45-årige ST. Han er blandt andet tiltalt for at have dræbt Karin Barfod i sin campingvogn i Veddelev ved Roskilde mellem den 22. og 23. oktober 2013.

Tiltalte har under grundlovsforhøret forklaret, at han troede, han sprøjtede flødeskum og ikke fugeskum ned i halsen på Karin Barfod under en sexleg.

Anklageren fortæller, at der i campingvognen blev fundet en dåse PU tætningsskum, som var viklet ind i sort tape. Tiltaltes fingeraftryk sad på dåsen, og Karins dna blev fundet på tuden.

Men der blev ikke fundet nogen dåse med flødeskum i campingvognen, fortæller Signe Eggsaard.

Ifølge anklageren var Karin Barfod påvirket af alkohol og en slags sovemiddel, da hun blev dræbt. Tiltalte selv var ikke påvirket af alkohol, men af Ritalin, som tages mod adhd.

Da Karin var død, pakkede den tiltalte ST ifølge anklageren liget ind i sorte plastiksække, en hvid plaid og siden af et hvidt partytelt, hvorefter han kørte hende omkring 10 kilometer ud til en container, som han ejer, i Ølstykke.

Der fandt politiet Karin Barfod 25. oktober, kort efter at man havde anholdt ST for drabet.

En af Karin Barfods veninder havde fortalt politiet, at Karin havde fortalt hende om en affære, som hun havde med den tiltalte mand, og at hun angiveligt ville gøre det forbi med ham. Det fik politiet på sporet af den tiltalte.

Veninden er indkaldt for at vidne om samtalen med Karin om affæren senere i retssagen.

Den 45-årige mand sidder torsdag ved siden af sin forsvarer bøjet over bordet og med hænderne i ansigtet. Han ryster på hovedet og tørrer stærkt påvirket tårer væk med en hvid serviet, når anklageren fortæller de tre dommere og seks nævninge om, hvordan Karin døde.

Han er anklaget for drab, men det nægter han. Han mener selv, at det var uagtsomt manddrab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip