Anklager kræver 14 års fængsel for fugeskumsdrab

Den tiltalte i sagen om det såkaldte fugeskumsdrab skal have mindst 14 års fængsel, siger anklager Signe Egsgaard i Retten i Roskilde onsdag.

Hun mener, at retten skal tænke på, hvordan den 45-årige Karin Barfod døde, og hvor smertefuldt det har været.

Karin Barfod blev kvalt, da den tiltalte 45-årige mand under en sexleg i en campingvogn i Roskilde-området sprøjtede fugeskum ned i halsen på hende, mens hun var bundet med strips på hænder og fødder. Drabet fandt sted tidligt om morgenen 23. oktober 2013.

Ifølge mandens egen forklaring tog han fejl af flødeskum og fugeskum.

- Det tager fem minutter at dø på den måde, og det kan tage helt op til 10 minutter under de her omstændigheder. Det har ikke været behagelige minutter frem til, at Karin har mistet bevidstheden, og det har en betydning for strafudmålingen i denne sag, siger anklageren.

Derudover mener hun, at det er en skærpende omstændighed, at drabet virker så nøje planlagt. Blandt andet ringede den tiltalte til sin elskerinde Karin Barfod fra et uregistreret taletidskort, som ikke kan spores, for at aftale at mødes aftenen før drabet.

På drabstidspunktet var Karin Barfod bundet med strips, så hun ikke kunne værge for sig, samtidig med at hun var påvirket af sovemedicin og alkohol, så hun var sløvet, siger anklageren.

- Jeg har ikke fundet nogen formildende omstændigheder, siger anklager Signe Egsgaard.

Derimod mener forsvarer Lone Refshammer, at manden ikke skal have over 12 års fængsel. Ifølge hans psykolog kan det nemlig ikke udelukkes, at han er maniodepressiv.

- Hans mentale uligevægtighed i dagene op til hændelsen bør føre til en vis formildelse. Vi har ud over psykologen udsagn fra konen om, at han havde ændret adfærd, siger Lone Refshammer.

- Der skal virkelig, virkelig meget til, at man hæver straffen til over 12 år. Der skal være tale om drab og drabsforsøg på flere personer, eller tiltalte skal være straffet før. Det er ikke tilfældet her, siger hun.

Retslægerådet har vurderet, at han er egnet til almindelig fængselsstraf, da han ikke er sindssyg i dag og heller ikke var det på gerningstidspunktet.

Onsdag formiddag kendte Retten i Roskilde den tiltalte skyldig i overlagt at have dræbt Karin Barfod.

/ritzau/

 

Dagens Gossip