Anklager kræver 24-årig fængslet for dobbelt trafikdrab

En 24-årig mand kørte så hensynsløst, da et ældre ægtepar tirsdag mistede livet i en trafikulykke i Jyderup, at han bør varetægtsfængsles. Det vurderer anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk klokken 14, hvor han bliver sigtet for uagtsomt manddrab og for forskellige overtrædelser af færdselsloven, siger talsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ulykken skete i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen/Kalundborgvej ved Jyderup på Vestsjælland. Et ægtepar på 85 og 89 år mistede livet.

- En stribe biler kommer kørende ad Skovvejen og sætter farten ned, da de nærmer sig krydset, fortalte politiets vagtchef René Søe Pedersen tirsdag til Ritzau.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. Den 24-årige mand kørte i en varevogn, og han valgte at køre ind over spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, fortalte vagtchefen tirsdag.

I krydset ramte den 24-årige det ældre pars bil, og de blev begge dræbt. Selv slap den 24-årige fra ulykken uden alvorlige skader.

En bilinspektør har - som altid ved alvorlige ulykker - været ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

Der er også helt rutinemæssigt taget blodprøver af førerne af de to biler for at undersøge, om de skulle være påvirket af alkohol eller stoffer. Det er der dog umiddelbart ikke mistanke om.

Det tager normalt et par uger, før politiet får svar på en blodprøve.

/ritzau/

 

Dagens Gossip