Anklager kræver 50 dages fængsel til Brian Holm

admin

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen vil have den tidligere cykelrytter Brian Holm idømt en fængselsstraf for at have krænket en lille piges blufærdighed natten til 26. april i sit hjem på Frederiksberg.

- På vegne af anklagemyndigheden i Københavns Politi skal jeg påstå, at tiltalte, Brian Holm, idømmes ikke under 50 dages fængsel, siger anklageren onsdag i sin procedure ved Retten på Frederiksberg.

- Det er en skærpende omstændighed, at han har handlet under fysisk og psykisk overlegenhed, tilføjer han.

Derudover er det skærpende, at pigen var i Brian Holms og hans hustrus varetægt, da det påståede overgreb fandt sted, lyder det.

Anklageren mener dog ikke, at hele straffen nødvendigvis bør være ubetinget:

- Jeg overlader spørgsmålet om, hvorvidt en del af straffen skal gøres betinget, til retten, siger han.

Brian Holm har selv forklaret, at han kom "meget fuld" hjem efter en bytur og fandt den dengang syvårige pige og sin datter i sit soveværelse. Holm måtte hoppe op i sengen til pigerne for at kunne nå sin arbejdstelefon, der lå på den side af sengen, hvor pigen lå.

Han flyttede også pigen, siger han, men nægter at have krænket hende.

Ifølge Jakob Buch-Jepsen er der dog "ganske klare beviser for", at blufærdighedskrænkelsen har fundet sted som beskrevet i anklageskriftet.

Han henviser blandt andet til pigens forklaring til politiet, hvor hun siger, at Brian Holm blandt andet trak trusserne af hende og forsøgte at sprede hendes ben, mens han slikkede hende i øret.

Brian Holms forsvarsadvokat, Karoline Døssing Normann, benytter imidlertid sin procedure til at så tvivl om pigens udlægning af sagen.

Hun understreger, at børn ofte ikke er troværdige kilder, og at voksne har "tendens til" på forhånd at tro på børn.

Men vigtigst af alt mener hun ikke, at anklageren har løftet bevisbyrden mod Brian Holm.

- I denne sag er der virkelig tale om, at en fjer er blevet til fem høns, siger Karoline Døssing Normann og understreger alvoren i, at hendes klient er blevet fejlagtigt tiltalt for "stigmatiserende" kriminalitet.

- Jeg mener, at det er helt åbenlyst, at der må ske frifindelse i denne sag, siger hun.

Hvis retten alligevel dømmer Brian Holm, bør straffen udmåles i dagbøder og i værste fald 10 dages betinget fængsel, lyder forsvarets påstand.

Dommen falder torsdag.

/ritzau/