Anklager kræver fængsel i fem et halvt år i terrorsag

Sagen om dansk-marokkaneren Sam Mansours opfordringer og støtte til terror hører til blandt de absolut groveste.

Sådan siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen torsdag eftermiddag i Retten på Frederiksberg.

Han beder nævningetinget om at udmåle en straf på fængsel i fem år og seks måneder til den 54-årige Sam Mansour fra Brønshøj.

Mansour blev i 2007 ligeledes dømt for at hylde al-Qaeda og opfordre til drab og andre forbrydelser. Dengang lød straffen på fængsel i tre år og seks måneder.

- Set i globalt perspektiv er det helt usædvanligt at stå med en person, der er dømt for terrorisme to gange, siger Jakob Buch-Jepsen.

Den aktuelle sag handler om opfordringer via Facebook og e-mails, og Mansour har således propaganderet i en langt videre kreds end i den første sag, lyder det.

Desuden er Mansours massive pr for Islamisk Stat og Al Nusra-fronten, som forbindes med al-Qaeda, ekstra betænkelig på grund af de seneste begivenheder i Syrien og Irak, mener han.

- Denne sag har en langt større potentiel skadevirkning end i 2007, siger senioranklageren.

I sagen fra 2007 blev domstolene ligeledes bedt om at sende Mansour ud af Danmark. Men det endte med, at han slap for udvisning.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip