Anklager kræver flere års fængsel i den store hackersag

Den 30-årige svensker Gottfrid Swartholm Warg og den 21-årige dansker JKT skal idømmes en flerårig fængselsstraf i den store hackersag, mener senioranklager Maria Cingari.

I sin strafprocedure i Retten på Frederiksberg kræver hun, at Warg bliver idømt ikke under fem års fængsel samt bliver udvist af Danmark. Danskeren JKT kræver Maria Cingari idømt en fængselsstraf på mindst to år.

Sagen drejer sig om omfattende hacking i et stort dataanlæg hos it-virksomheden CSC. Warg er fundet skyldig i hacking af CSC, mens JKT er kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

Maria Cingari lægger blandt andet vægt på, at angrebet har været planlagt, og at Warg tidligere er blevet dømt for hacking i Sverige.

- Der er ingen tvivl om, at Warg er hovedmanden og skal idømmes en noget højere straf end JKT, siger hun.

- Vi kan hurtigt konstatere, at der er tale om en meget alvorlig sag. Alle borgere i Danmark kan være berørt at hackingen, siger hun med henvisning til indbruddet i CPR-registret.

- De oplysninger ved vi ikke hvor befinder sig og kan i værste fald bruges til identitetstyverier.

Det er JKT, der ifølge anklageren henleder Wargs opmærksomhed på CSC.

- Hvis det ikke havde været for JKT, var det ikke sikkert, at Warg havde hacket CSC, siger Maria Cingari.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Helt nøjagtigt er der stjålet 246.490 registreringer fra politiets kriminalregister fordelt på 91.011 unikke personnumre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip