Anklager kræver store fængselsstraffe til Barcelona-top

Den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell og den nuværende ditto Josep Maria Bartomeu risikerer store fængselsstraffe, hvis de kendes skyldige i anklagerne om svindel i forbindelse med indkøbet af brasilianske Neymar i sommeren 2013.

Anklageren ved retten i Madrid kræver syv års fængsel til Rosell og to års fængsel til Bartomeu. Det skriver AFP mandag.

Ifølge klubben betalte Barcelona 425 millioner kroner for at hente stjerneangriberen Neymar til klubben, men anklageren mener, at beløbet nærmere er i størrelsesordenen 618 millioner.

Efter adskillige måneders undersøgelser mener anklageren at have beviser for, at klubben blandt andet har unddraget skattevæsnet i underkanten af 100 millioner kroner i forbindelse med handlen.

Ud over fængselsstraffene til Sandro Rosell og Josep Maria Bartomeu kræver anklageren også klubben idømt en bøde på cirka 165 millioner kroner.

Rosell har hele tiden insisteret på, at hverken han eller Barcelona har noget at skjule, men catalonierne har angiveligt endnu ikke til fulde været i stand til at forklare den spanske anklagemyndighed forholdene omkring handlen.

Den spegede sag tog sin begyndelse relativt kort tid efter, Neymar var skiftet til den catalanske storklub. Rygter ville vide, at Neymar og hans far modtog et stort beløb i et firma, de ejer sammen. Dette har Barcelona siden bekræftet.

Beløbet til deres firma er angiveligt på næsten 300 millioner kroner, hvilket er langt mere end de 127 millioner kroner, som Neymars tidligere klub Santos modtog for transferen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip