Anklager: Morfar ejer flere våben

Det våben, som en 67-årig morfar tirsdag affyrede i fogedretten i København, er ikke det eneste, han ejer.

Det fortæller anklager Martin Stassen onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor morfaren er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for drabet på advokat Anders Lindholt og for drabsforsøg på sit barnebarns far.

- Den sigtede har jagttegn og har flere våben, lyder det fra Martin Stassen.

Det våben, som blev brugt i retten, havde morfaren allerede dagen inden drabet taget med ud i sit værksted og savet over, så det kunne gemmes i en taske.

Der er tale om en riffel, som i hel tilstand er omkring en meter lang.

De tekniske undersøgelser viser, at der mindst er affyret seks skud. Fire af dem er faldet i selve retslokalet, mens de to andre er affyret uden for lokalet, men inde i retsbygningen.

På et tidspunkt skulle morfaren ifølge anklagemyndigheden have råbt noget i retning af: "Hold kæft, Jeg skulle have taget flere patroner med".

Det fremgår ifølge anklageren af en diktafon, som morfaren selv havde med i retten for at optage retsmødet.

Morfaren var mødt op på vegne af sin datter, som ligger i strid om samvær til et treårigt barn med barnets far. Også barnets far - en 31-årig mand - blev skudt i forbindelse med retsmødet. Han blev alvorligt såret, men er uden for livsfare.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip